Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra

de mihaelar63 in Mezel de casa, 21 Ian 2020 | 7774 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun "
 Din jambonul crud-uscat maturat aproape un an si jumatate ne ospatam intreaga iarna . Partea cu carne o servim ca atare sau se regaseste in salate sau diverse preparate . Dar ce sa fac cu partea cu slaninuta si sorici ? M-am gandit ca numai bine ar merge fiarta in zeama de varza acra si cu boia + usturoi .

 

INGREDIENTE

  • 700 gr jambon cu soric
  • 1 l zeama varza acra
  • 500 ml apa
  • 1 buc ardei iute
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 foaie dafin mare
  • 1 lingurita piper boabe
  • Topping:D :1catel usturoi+ 1 lingura ulei + boia dulce ardei + boia afumata dulce + chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra:

  1. Bucata de jambon se pune la fiert in zeama de varza acra indoita cu apa .
  2. Se aduga ardeiul iute , foia de dafin ,piperul si caciulia de usturoi taiata inpatru .
  3. Eu am fiert o ora si jumatate pentru ca soricul era destul de uscat .
  4. Se lasa jambonul sa se raceasca pana a doua zi in  zeama in care a fiert . 
  5. Se incalzeste din nou zeama usor ca sa se degreseze jambonul de grasimi .
  6. Se scoate bucata de jambon din zeama in carea a fiert si se lasa sa se scurga si sa se zvante bine .
  7. Deasupra se pune uleiul , usturoiul pisat , putin dinchilli , boia dulce si boia afumata .
  8. Se maseaza bucata de jambon bine cu amestecul de condimente si usturoi .
  9. Pastrati la rece , dar nu inm frigider .
  10. Eu l-am lasat sa se raceasca bine afara si apoi l-am invelit in folie aluminiu si-l pastrez pe balcon.
  11. Serviti jambonul astfel pregatit alaturi de painea preferata , ceapa rosie si ardei iute .

                                             Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de sare jambonul a fost conservat cu sare si zeama de varza acra este de asemenea sarata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon cu boia si usturoi fiert in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Toba