Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el .
Chorizo se taie in jumatati de rondele .
Se pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta .
Amestecati cu ulei , verdeata taiata, sare , piper si usturoi granulat .
Vasul cu ciuperci astfel pregatite...
Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare .
Ouale se fierb moi timp de 5 minute .
Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji apoi mai bine .
Oule se curata de coaja , se feliaza si se sareaza .
Cartofii se curata de...
Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei.
Daca prajiti doar in unt acesta se arde rapid si se face maro.
Tot acum adugati usturoi si ardei rosu maruntit.
Presarati pe deasupra faina alba si amestecati .
Imediat turnati laptele cate...
Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume .
Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm .
Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .
Condimentati vinetele...
Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante .
Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti .
Prajiti usor carnatii in ulei .
Ei vor elibera fiind crestati aroma si culoarea lor gustoasa .
Se scot carnatii si in uleiul fierbinte se...
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele .
Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline .
Taiat cascaveaua cubulete marunte .
In fiecare palarioara de ciuperca distribuiti ceapa verde si bucati de cascavea.
Se...
Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele .
Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa .
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei
Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra...
Legumele se spala.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Zucchini se feliaza in sferturi de rondea.
Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat maruntit.
Adaugati cascavalul mozzarela razuit si bilutele de mozzarela maruntite....
Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei .
Adugati cartofii taiati rondele .
Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc .
Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati .
Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua...
Vinetele se curata de coaja , se taie rondele .
Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice .
Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat .
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
Rondelele de vinete se dau...
Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor .
Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi .
Taiati cartofii...
Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .
Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .
Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .
Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.
Nu lasati sa se...
Se curata ciupercile de membrana exterioara.
Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt.
Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de marunte.
Amestecati coditele tocate de ciuperci cu Cheddar, ceapa verde tocata ou, pesmet, sare, piper,...
Fasolea verde se fierbe in apa cu sare.
Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare.
Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie.
Adaugati fasolea verde si sotati usor.
Transferati legumele sotate cu unt in blender.
Puneti...
Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert.
Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .
Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .
Aceasta operatiune are urmatorul scop :...
Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime .
Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar.
Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba .
Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite ....
Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece .
Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite .
Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete .
Branza Cheddar se razuieste .
Se bat ouale spuma , se sareaza, se...
Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati .
Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea .
Adaugati faina ,cate putin , amestecand .
Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite .
Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si...
Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale .
Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar si doua oua . Eu am folosit doar un ou pentru ca doresc reduc aportul caloric si ouale din alimentatie ....
Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm .
Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare .
Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea sfarmiciosi . Sa fie putin mai tari .
Se scurg cartofii de excesul de apa .
Se infierbanta intai...
Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare.
carnatul se taie rondele .
Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza .
Se scurg legumele de apa se transfera intr-o tava non -aderenta .
Se presara deasupra...
Ciupercile se curata de codite si de pelite .
Ciupercile se ung sau se pulverizeaza cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule . Daca nu aveti o pensula la indemana mototoliti un servetel de bucatarie ce il impregnati cu ulei .
Eu am simplificat operatiunea cu ajutorul...
Spanacul se spala, se scurge de excesul de apa.
Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde .
Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor ceapa verde .
Se aduga spanacul si laptele . Sarati .
Cand spanacul a inceput sa se inmoaie trageti de pe...
Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei .
Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt .
Sarati usor palariutele si le ungeti cu unt ,interior-exterior .
Asezati ciupercile in tava tapetata cu folie...
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.
A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.
Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.
Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot...
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja.
Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu este o problema, ei vor mai veni copti si la cuptor.
Curatati si pisati marunt usturoiul. Spalati...
Ciupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite.
Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva picaturi de ulei.
Palariile ciupercilor se ung cu ulei [ cu ajutorul unei pensule de bucatarie ].Si se...
Curatati cartofii, sfecla si usturoiul.
Spalati legumele curatate.
Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla.
Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert.
Usturoiul prin fierbere isi va pierde taria si va lasa doar o aroma placuta.
Sarati. Fierbeti...
Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei.
Se spala si se curata ardeii.
Taiati ardeii patratele :D
Curatati si feliati usturoiul.
Sotati in ulei ardeii si usturoiul timp de 2-3 minute.
Adaugati fasolea verde si amestecati.
Daca...
Jambonul si pieptul afumat se spala bine.
Spalati si boabele de fasole.
Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa.
Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor.
Spalati si curatati legumele....
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf
Ciupercile se spala si se feliaza. Gogosarul se feliaza si el . Chorizo se taie in jumatati de rondele . Se pun toate intr-un vas de ceramica termorezistenta . Amestecati cu ulei , verdeata taiata, sare , piper si usturoi granulat . Vasul cu ciuperci astfel pregatite...
Cartofi ca frantuzesti
Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji apoi mai bine . Oule se curata de coaja , se feliaza si se sareaza . Cartofii se curata de...
Spanac scazut cu sunca si ochiuri
Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei. Daca prajiti doar in unt acesta se arde rapid si se face maro. Tot acum adugati usturoi si ardei rosu maruntit. Presarati pe deasupra faina alba si amestecati . Imediat turnati laptele cate...
Felii de vinete cu branza, la cuptor
Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume . Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm . Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama . Condimentati vinetele...
Spanac verde cu chorizo proaspat
Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor carnatii in ulei . Ei vor elibera fiind crestati aroma si culoarea lor gustoasa . Se scot carnatii si in uleiul fierbinte se...
Ciupercute umplute cu cascavea, la tigaie
Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte . In fiecare palarioara de ciuperca distribuiti ceapa verde si bucati de cascavea. Se...
Vinete a la mozzarella
Vanata se curata din loc in loc si se taie rondele . Sarati rondelele de vanata . Lasati sa se inmoaie putin si daca este cazul le stoarceti de lichidul ce il lasa . Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei Cand ceapa devine sticloasa se toarna deasupra...
Tocanita de zucchini cu mozzarella
Legumele se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Zucchini se feliaza in sferturi de rondea. Se pun toate la inabusit cu apa, sare si putin cimbru uscat maruntit. Adaugati cascavalul mozzarela razuit si bilutele de mozzarela maruntite....
Cartofi gratinati cu smantana, cascaval si ceapa
Ceapa curatata se taie pestisori si se soteaza usor in ulei . Adugati cartofii taiati rondele . Lasati sa se imprieteneasca 5 minute si trageti tigaia de pe foc . Turnati deasupra smantana . Condimentati cu sare ,piper si omogenizati . Dupa ce amestecul s-a racit se adauga 2 oua...
Vinete cu chorizo si parmezan la cuptor
Vinetele se curata de coaja , se taie rondele . Sarati, piparati si presarati peste vinete ierburile aromatice . Oulae batute , faina alba , pesmetul se pun in cate o farfurie adanca ,separat . Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt . Rondelele de vinete se dau...
Cartofi noi, copti si picanti
Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi . Taiati cartofii...
Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin
Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea . Se pune faina alba si se amesteca .Sarati. Nu lasati sa se...
Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde
Se curata ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de marunte. Amestecati coditele tocate de ciuperci cu Cheddar, ceapa verde tocata ou, pesmet, sare, piper,...
Pireu de pastai verzi cu praz
Fasolea verde se fierbe in apa cu sare. Scurgeti si clatiti cu apa rece sa nu-si piarda din culoare. Prazul se taie bucati grosiere si se soteaza in unt pana se inmoaie. Adaugati fasolea verde si sotati usor. Transferati legumele sotate cu unt in blender. Puneti...
Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie
Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste . Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea . Aceasta operatiune are urmatorul scop :...
Vinete pane
Vinetele se spala si se curata din loc in loc cate o fasie pe lungime . Condimentati vinetele cu sare , piper , usturoiu si zaatar. Se prepara un aluat din oua batute spuma, lapte , sare , praf de copt si faina alba . Aluatul trebuie sa aiba consistenta celui de clatite ....
Ciuperci umplute cu ou, jambon si branzeturi
Ciupercile se curata de codite si se limpezesc repede prin jet de apa rece . Daca sunt proaspete si curate eu nu curat ciupercile de pelite . Jambonul se curata de partea grasa si se taie cubulete . Branza Cheddar se razuieste . Se bat ouale spuma , se sareaza, se...
Dovlecel pane cu bere
Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati . Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea . Adaugati faina ,cate putin , amestecand . Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite . Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si...
Orez in stil chinezesc
Pentru inceput se sparge oul , se bate si se face o omleta simpla cu sare . Omleta trebuie sa fie bine prajita , nu foarte moale . Daca doriti ,pentru ometa se pot folosi chiar si doua oua . Eu am folosit doar un ou pentru ca doresc reduc aportul caloric si ouale din alimentatie ....
Cartofi cu unt
Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea sfarmiciosi . Sa fie putin mai tari . Se scurg cartofii de excesul de apa . Se infierbanta intai...
Gratin cu broccoli, dovlecei si carnat
Broccoli si conopida se desfac in buchetele si se fierb partial in apa cu sare. carnatul se taie rondele . Smantana se sarea za si se bate cu cele doua oua impreuna pana se omogenizeaza . Se scurg legumele de apa se transfera intr-o tava non -aderenta . Se presara deasupra...
Ciuperci umplute cu cas de oaie, la gratar
Ciupercile se curata de codite si de pelite . Ciupercile se ung sau se pulverizeaza cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule . Daca nu aveti o pensula la indemana mototoliti un servetel de bucatarie ce il impregnati cu ulei . Eu am simplificat operatiunea cu ajutorul...
Crema de spanac cu cascaval afumat
Spanacul se spala, se scurge de excesul de apa. Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde . Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor ceapa verde . Se aduga spanacul si laptele . Sarati . Cand spanacul a inceput sa se inmoaie trageti de pe...
Ciuperci umplute cu branzeturi si legume
Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor palariutele si le ungeti cu unt ,interior-exterior . Asezati ciupercile in tava tapetata cu folie...
Fasole alba cu ceafa afumata
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca. Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot...
Cartofi cu usturoi, rozmarin si patrunjel - la cuptor
Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Cand acestia sunt aproape fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Chiar daca cartofii nu sunt perfecti fierti, nu este o problema, ei vor mai veni copti si la cuptor. Curatati si pisati marunt usturoiul. Spalati...
Ciuperci umplute cu branza de burduf
Ciupercile se oparesc in apa clocotita cu sare si se curata de pielite. Coditele ciupercilor se scot si se toaca marunt si se amesteca cu putina sare pudra de nucsoara si cateva picaturi de ulei. Palariile ciupercilor se ung cu ulei [ cu ajutorul unei pensule de bucatarie ].Si se...
Garnitura pireu de cartofi si sfecla
Curatati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert. Usturoiul prin fierbere isi va pierde taria si va lasa doar o aroma placuta. Sarati. Fierbeti...
Fasole verde cu ardei / si paste
Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei. Se spala si se curata ardeii. Taiati ardeii patratele :D Curatati si feliati usturoiul. Sotati in ulei ardeii si usturoiul timp de 2-3 minute. Adaugati fasolea verde si amestecati. Daca...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din nou la fiert obligatoriu cu apa calda. Fierbeti 45 minute. Sarati usor. Spalati si curatati legumele....