Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 15 Feb 2020 | 3408 vizualizari

 

  Cand am vazut acei carnaciori Mereguez, proaspeti, mi-au aprins imaginatia culinara si apetitul.
Odata ajunsa acasa, m-am dezumflat :D .Carnaciorii contineau si oaie. Scria mare si frumos. Doar eu ma gandeam cum o sa-i devorez. Nu-i nimic. O sa-i prepar ceva sotului. Am pus fasole boabe la fiert  pentru o ciorba. Carnaciorii m-am gandit sa-i prepar in stilul lui Jamie Oliver si sa pun langa naut sau cus-cus cu multe legume. Cum sotul deja parca masina si ajungea la cina, a trebuit sa improvizez. Si uite asa am  ,,mesterit "' aceasta gustoasa tigaie cu carnati si fasole. A fost atat de buna aceasta mancare incat nu ma puteam opri din mancat. Noroc ca nu am facut multa! Iahnia sa se ascunda in fata ei !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr carnati proaspeti Merguez
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri cu varf pasta kapia cu telina-productie proprie
  • 1 lingura oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 linguri praz verde maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie:

  1. Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert.
  2. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .
  3. Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .
  4. Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .
  5. In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat .
  6. Ceapa rosie se taie marunt si se pune la sotat  impreuna cu pasta de ardei .
  7. Introduceti carnaciorii si-i prajiti usor .
  8. Cu o furculita intepati carnaciorii ca s-asi elibereze aroma .
  9. Se pune fasolea boabe , oregano si apa cat sa acopere putin compozitia din tigaie .
  10. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute cat sa se omogenizeze gusturile . Piparati .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Pentru prospetime ,presarati la servire ,, ceva "' verde: praz, patrunjel au ceapa verde .
  13. Scoateti langa fasolea cu carnaciori , muratura preferata .

                          Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Desi scrie pe eticheta ca carnaciori sunt frantuzesti , reteta de origine era marocana cu chimen si harisa obligatoriu [ harisa=ardei iute + usturoi ]

2

Din ziua anterioara am rupt din gresala plicul in care era oregano . L-am pus intr-o farfurioara. Aceasta mi-a amintil stilul lui Jamie de a prepara carnaciorii .

3

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert .

4

Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .

5

Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .

6

Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .

7

In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati