Cand am vazut acei carnaciori Mereguez, proaspeti, mi-au aprins imaginatia culinara si apetitul.
Odata ajunsa acasa, m-am dezumflat :D .Carnaciorii contineau si oaie. Scria mare si frumos. Doar eu ma gandeam cum o sa-i devorez. Nu-i nimic. O sa-i prepar ceva sotului. Am pus fasole boabe la fiert pentru o ciorba. Carnaciorii m-am gandit sa-i prepar in stilul lui Jamie Oliver si sa pun langa naut sau cus-cus cu multe legume. Cum sotul deja parca masina si ajungea la cina, a trebuit sa improvizez. Si uite asa am ,,mesterit "' aceasta gustoasa tigaie cu carnati si fasole. A fost atat de buna aceasta mancare incat nu ma puteam opri din mancat. Noroc ca nu am facut multa! Iahnia sa se ascunda in fata ei !!!!
Pofta mare !!!!
1
Desi scrie pe eticheta ca carnaciori sunt frantuzesti , reteta de origine era marocana cu chimen si harisa obligatoriu [ harisa=ardei iute + usturoi ]
2
Din ziua anterioara am rupt din gresala plicul in care era oregano . L-am pus intr-o farfurioara. Aceasta mi-a amintil stilul lui Jamie de a prepara carnaciorii .
3
Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert .
4
Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .
5
Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .
6
Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .
7
In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat