Fasole verde cu ardei / si paste

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 3 Feb 2018 | 2634 vizualizari

 

 O reteta de fasole verde pastai, simpla, colorat si sanatoasa. Eu am folosit-o  ca mancare de post, asa simpla. A doua zi am  adaugat paste si am avut un preparat mai consistent. Pentru amatorii de carnita am folosit aceasta fasole verde sotata alaturi de piept de pui umplut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde fideluta [ congelata ]
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 6 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 500 gr trofie -paste resucite italiene [ fara ou ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ardei / si paste:

  1. Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei.
  2. Se spala si se curata ardeii.
  3. Taiati ardeii patratele :D
  4. Curatati si feliati usturoiul.
  5. Sotati in ulei ardeii si usturoiul timp de 2-3 minute.
  6. Adaugati fasolea verde si amestecati.
  7. Daca avesti si alte activitati prin bucatarie, adaugati o jumatate de cana cu apa.
  8. Fierbeti maximum 10 minute pana scade lichidul. Sarati.
  9. Fasolea trebuie sa-si pastreze culoarea de verde viu frumos. Nu trebuie fiarta in exces, astfel isi va pierde calitatile nutritive.
  10. Piparati si gustati. Daca mai este nevoie, sarati.
  11. Daca doriti un preparat mai consistent, amestecati fasolea astfel pregatita cu paste fainoase.
  12. Pastele se fierb respectand instructiunile de pe ambalaj, in multa apa sarata. Scurgeti pastele intr-o sita.

TIPS-URI

1

Fasolea trebuie sa-si pastreze culoarea de verde viu frumos. Nu trebuie fiarta in exces, astfel isi va pierde calitatile nutritive.

2

Folositi acest preaparat simplu, in amestec cu paste sau ca garnitura langa carne.

3

Dupa bogatia meselor de sarbatori acest preparat simplu mi-a parut cu adevarat savuros.

4

In sezon estival folositi fasole verde proaspata pe care o fierbeti initial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ardei / si paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai cu smantana