Fasole boabe cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 28 Apr 2015 | 3366 vizualizari

 

Dragostea trece prin stomac. Un ciolan cu fasole are efect garantat :D. De aceasta data diferenta a fost facuta de ceapa multa si morcovul pe care de obicei nu-l foloseam in acest preparat !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 500 g ciolan afumat
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • 2 morcovi
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 buc mica praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 pahar bulion
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute-Eros Pista
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan afumat:

  1. Boabele de fasole alese de impuritati spalate se pun la infoiat in apa  cateva ore sau de pe o zi pe alta . Daca este nevoie completati apa.
  2. Ciolanul se portioneaza si se spala bine. Daca este prea sarat sau de mult timp se opareste cu apa clocotita .
  3. Legumele se curata  si se spala.
  4. Se pune la fiert fasolea, ciolanul, morcovul taiat, ardeiul tocat si foaia de dafin.
  5. Pentru rapiditate eu am folosit oala sub presiune o ora. Nu am pus sare ciolanul afumat fiind sarat .
  6. Se toaca ceapa marunt, prazul rondele si se calesc usor in ulei. La sfarsit se aduga boia si bulion, pasta ardei.
  7. In momentul in care fasolea este fiarta adugati prajeala de ceapa, se amesteca si se pun verdeturile tocate .
  8. Adugati 2 pahare de apa si fierbeti inca 15 minute impreuna ca gusturile sa se omogenizeze.
  9. Gustati si sarati daca este nevoie.
  10.  Serviti fasolea cu ciolan insotita de muraturi .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca fasolea sa se infoaie mai repede folositi apa calduta .

2

Daca aveti mofturosi in familie mascati mararul adugandu-l din timp la fierbere . In acest fel ramane doar o aroma subtila .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocana cu inimi si pipote