RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA

de mihaelar63 in Paste, 2 Mai 2015 | 4241 vizualizari

 

Din nou un preparat ce se gateste rapid care m-a uimit prin simplitatea pregatirii si prin gustul deosebit . Este unul dintre acelea care le-as pune in meniul restaurantului meu .

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste ravioli proaspete - cu jambon
  • 200 g mazare verde congelata
  • 200 g ciuperci - eu am avut la borcan -cu sos ulei+otet
  • 200 g prosciutto
  • 200 g sunca- optional
  • 200 ml smantana
  • 50 ml ulei masline
  • 50 g cascaval sau parmezan-razuit
  • 2 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri otet din vin - eu nu am pus pentru ca era in compozitia ciupercilor marinate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA:

  1. Ravioli se fierb in apa cu sare si se scurg.
  2. Mazarea se blanseaza [se opareste in apa clocotita] cateva minute .
  3. Pentru rapiditate eu am fiert impreuna ravioli cu mazare. Le-am pus la scurs intr-o sita .
  4. Taiati sunca cubulete, prosciuto felii, tocati ceapa verde, scurgeti ciupercile de lichid .
  5. In ulei am calit usor sunca cubulete  si prosciuto felii . Le-am scos pe o farfurie separat .
  6. In uleiul ramas am calit usor cepele verzi tocate si ciupercile.
  7. Am adugat smantana si am fiert cateva minute impreuna.
  8. Gustati sosul de sare.
  9. Serviti ravioli cu sos cald. Adugati pe deasupra mazarea, sunca si prosciuto. Macinati piper proaspat deasupra
  10. Razuiti cascaval sau parmezan pe care-l puneti intr-un mic bol langa paste - serveste doar cine doreste

TIPS-URI

1

Mi-a parut ciudata adugarea de otet in sos . Dupa ce am gustat mi-am dat seama ce aroma ii da si cum schimba dfelicios gustul preparatului .

2

Cascavalul sau parmezanul se serveste separat .Trebuie tinut cont si de persoanele care nu consuma branzeturi . Mie mi-a placut fara .

Daca ti-a placut reteta noastra "RAVIOLI ALLA BOSCAIOLA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ravioli de casa cu piept de pui