Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 9 Mai 2015 | 18172 vizualizari

 

Am avut o pulpa intreaga, mare de curcan de casa. Pulpa inferioara am lasat-o intreaga, cea superioara am dezosat-o si am feliat-o la servire. Fara un studiu prealabil de reteta, cu ce mi-a cazut sub ochi - sub mana din frigider si condimente a iesit o friptura pe cinste.Cu multumiri speciale mamei-soacre care a crescut curcanii :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de curcan -2.5 kg
  • 6 cartofi noi mari
  • 2 linguri unt
  • 2 tije telina
  • 2 lingurite boia dulce de ardei
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingurita rozmarin pudra
  • 1 lamaie - zeama
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • ardei rosu si galben
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor:

 Pulpa intreaga  de curcan se spala se zvanta si se taie in doua. Pulpa superioaras am dezosat-o si la servire am feliat-o [ fara piele ] - asta pentru ca avem mofturosi in familie. Am masat carnea cu sare si  zeama de lamaie.

Cartofii i-am curatat, spalat si feliat. Caculia de usturoi am curatat-o  de mustati, am spalat-o si am taiat-o in doua. Tijele de telina le-am feliat .

Am pus intr-o tava pulpele de curcan  in mijloc, peste ele am pus untul bucatele. Cartofii i-am dispus pe margini. Am adugat telina, usturoiul si am condimentat cu, sare, ghimbir si rozmarin. La sfarsit am presarat boia rosie dulce de buna calitate. Am stropit totul cu ulei de masline si am adugat in tava doua cani de apa.

Am infoliat tava in folie de aluminiu si am dat la cuptor timp de 45 minute. Dupa acest timp am indepartati folia[ am adugat rondele de ardei ] si am lasat 30 minute ca friptura sa se rumeneasca frumos.

La servire am presarat mult patrunjel verde.

Serviti friptura cu muraturi sau salata de cruditati preferata .

TIPS-URI

1

Daca aveti timp suficient disponibil masati carnea cu sare, zeama de lamaie si condimente si lasati sa se marineze cateva ore .

2

Pentru fripturi pentru a iesi gustoase, fragede si rumene adugati zeama de lamaie, vin sau otet aromatizat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan umplut