Intentia intiala era ca salaul sa fie ,,imbracat'' in prosciutto . Din cauza grabei si a ...caldurii salaul a preferat sa stea fara invelis :D .Aceasta nu i-a influentat gustul final. Am folosit aparatul Multicocker Philips, ajutorul meu de nadejde pe timp de vara.
Pestele curatat si spalat se sareaza, se pipareaza si se stropeste cu lamie si ulei.
Coditele de ciuperci, usturoiul si o parte din patrunjel se toaca se sareaza, se pipareaza si se amesteca cu putin ulei.
Umpleti pestele cu amstecu de ciuperci.
Infasurati pestele in felii de prosciutto .
Salaul se pune in cuva aparatului se stropeste cu restul de ulei si se seteaza aparatul pe functia coacere pentru 40 minute.
La jumatatea timpului am intors salaul - aici s-a desfacut prosciutto . Cred ca se poate renunta la intoarcere.
Tot acum am pus si cartofii noi fierti intregi .
Serviti salaul cu cartofi noi cald, presarat cu mult patrunjel .
Obligatoriu este insotit de feli de lamie si salata preferata .
1
Coditele de ciuperci aau rams de la curatirea ciupercilor pentru un preparat anterior[ ciuperci umplute ].