Pateu de ficat cu visinata si migdale

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2016 | 3122 vizualizari

 

Mananc rar pateu de ficat Doar atunci cand este preparat de casa . S-au adunat niste ficatei de curca si de rata de la  pasarile de curte ale soacrei . A iesit atat de bun incat am crezut ca nu mai las si la altii . Exclamam razand ,, Sa ia cineva pateul de la mine !!!"O sursa de inspiratie anume nu am avut  . La o reteta frantuzeasca mi-a placut adugarea de cherry , la alta mi-au placut migdalele . Pentru ca mi-a parut usor dulceag cu cherry adugat am balansat gustul cu mustar . Am obtinut un pateu fin si cremos cu un placut gust dulce-  usor acrisor .Amestecul de texturi , pufos si crocant ,  de asemenea este uimitor .Un asa preparat nu mi-e rusine sa-l pun pe masa nici talentatului si plinului de umor Godina !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 700 gr ficatei de curca si rata
  • 100 gr bacon
  • 1 pahar lapte
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi
  • 2 -3 linguri cherry sau visinata
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • nucsoara pudra
  • fulgi de migdale
  • merisoare
  • mere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu visinata si migdale:

  1. Ficateii se curata de pelite, se spala si se pun intr-un bol [ de portelan, sticla sau inox ] . Se toarna lapte deasupra si se dau la rece cateva ore . Daca se poate , scurgeti zeama si schimbati laptele .
  2. Prin acest procedeu se va extrage sangele din ficatei si vor fi pufosi cu gust placut la  gatit .
  3. Scurgeti laptele de pe ficat si clatiti bine cu apa rece .
  4. Lasati ficatul sa se scurga bine de lichid intr-o sita .
  5. Curatati si spalati bine prazul . Maruntiti prazul .
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti ulei ,o lingura de unt si baconul feliat .
  7. Inabusiti prazul si adugati ficateii , cimbrul , foile de dafin si usturoiul taiat fin .
  8. Se amesteca si se pune visinata .
  9. Cand s-a evaporat lichidul[5-10 minute ] se trage vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine .
  10. Se indeparteaza foile de dafin .
  11. Adugati restul de unt , mustarul , sare si nucsoara[ dupa gust ] .
  12. Omogenizati compozitia cu blendarul pana obtineti o pasta fina .
  13. Pateul se poate pune in forme mici  tapetate cu fulgi de migdale care apoi se rastoarna .
  14. Serviti pateul cu visinata si migdale insotit de felii acrisoare de mere si merisoare dulci uscate .

TIPS-URI

1

Ficatul tinut in lapte va avea un gust placut si va fi pufos cu gust placut la gatit .Este valabil pentru toate sortimentele de ficat .

2

Sararea ficatului se face obligatoriu la sfarsit .Sarat la inceput el va fi tare .Sarat la sfarsit va avea un interior pufos si gustos .

3

Un pahar de vin rozee usor fructat ar fi cel mai potrivit pentru acest preparat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu visinata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:36

Daniela

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Dia de trei cate trei sau or fi cate doua :S

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:37

Aurelia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu branza de vaci