Curcan picant cu miere si mustar

de mihaelar63 in Curcan, 24 Feb 2016 | 5679 vizualizari

 

M-am inspirat pentru acest preparat simplu dar deosebit de gustos de pe Tastemade. com. Multumesc Bucatras Lia pentru postarea retetei !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept curcan
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar picant
  • 1 lingurita paprika - boia rosie de ardei
  • 1 /lingurita pudra de usturoi
  • 1/2 pudra chimen
  • 2 linguri otet de mere
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • rosii , frunze de valeriana
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan picant cu miere si mustar:

  1. Bucata de piept de pui se spala bine si se pune intr-un vas de portelan.
  2. Presarati deasupra condimentele date. Le puteti omogeniza si separat.
  3. Cu amestecul de condimente se maseaza bine carnea.
  4. Acoperiti vasul cu o folie transparenta si lasati la rece minimum doua ore.
  5. Se poate lasa de seara pana a doua zi. Eu am lasat carnea la marinat aproximativ 3 ore.
  6. Dupa marinare am pus pus carnea la prajit in ulei cu un capac deasupra, timp de 10-15 minute.
  7. In reteta video am observat carnea pregatita  cu un aspect inestetic, parca avea din loc in loc arsuri. Asta din cauza sosului gros de la marinare.
  8. Am rezolvat aceasta problema adugand din cand in cand cateva linguri de apa la preparare . 
  9. Carnea se intoarce din cand in cand pe toate partile .
  10. La sfarsit am lasat sosul sa se caramelizeze usor.
  11. Am lasat bucata de curcan preparata sa se odihneasca  acoperita inca 10 minute, apoi am feliat-o.
  12. Serviti curcanul picant cu miere si mustar alaturi de salata si/ sau garnitura preferata. Puteti turna sos pe deasupra carnii daca va place sau il puteti servi alaturi .
  13.  Noi am servit cu rosii si valeriana verde .

TIPS-URI

1

In reteta video am observat carnea avand un aspect inestetic, parca era din loc in loc cu arsuri . Asta din cauza sosului gros de la marinare . Am rezolvat aceasta problema adugand din cand in cand cateva linguri de apa la preparare. Doar la sfarsit am lasat sosul sa se caramelizeze usor .

2

Preparatul a fost atat de aromat si savuros incat voi repeta, posibil si cu alta carne.

3

Daca va ramne bucati de carne, vor fi foarte bune a doua zi in sandviciul de mic-dejun sau la servici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan picant cu miere si mustar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

24.02.2016, 19:41

Ce bun o mai fi!

Rahela Velicu 1

24.02.2016, 19:45

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:16

Arata grozav preparatul tau...la tine la masa as manca cu o deosebita placere scumpa mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carnaciori de curcan cu cartofi