Fructe de mare cu pesto si paste proaspete

de mihaelar63 in Fructe de mare, 18 Feb 2016 | 5754 vizualizari

 

 Brusc si periodic am pofta de fructe de mare. De data aceasta le-am combinat cu pesto verde si paste proaspete. De cand gasesc paste proaspete sunt fericita, au un gust grozav.

 

INGREDIENTE

  • 750 g mix fructe de mare congelate
  • 500 g paste proaspete - truciolli
  • 1 borcan rosii cherry cu usturoi, ardei iute si busuioc [conserva proprie]
  • 3 linguri ulei masline de calitate
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri pesto genovese [cu busuioc ]
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • sare
  • frunzulite busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu pesto si paste proaspete:

  1. Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei.
  2. Spalati cu apa rece fructele de mare.
  3. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele.
  4. Fierbeti respectand instructiunile.
  5. Scurgeti pastele  de lichid.
  6. Curatati si spalati ceapa verde si usturoiul.
  7. Taiati ceapa rondele si tocati usturoiul.
  8. Caliti-le usor in ulei de masline. Sarati.
  9. Adugati fructele de mare si caliti impreuna maximum 5 minute.
  10. Adugati rosiile cherry din borcan, pesto, pudra de ghimbir si cea de chilli.
  11. Amestecati cu grija sa nu zdrobiti fructee de mare .
  12. La sfarsit in acelasi vas se amesteca si truciolli [ pastele proaspete ].
  13. Gustati si adugati sare daca mai este nevoie.
  14. Serviti preparatul cald decorat cu mult busuioc verde.

TIPS-URI

1

Eu fierb pastele cu 2-3 minute mai putin decat timpul indicat pe instructiunile de fierbere. Imi plac  al dente, putin tari. Oricum amestecate in preparat vor absorbi din lichid si se vor mai inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu pesto si paste proaspete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (22)

- Andreea - 1

19.02.2016, 09:42

-Licurici- 1

19.02.2016, 09:49

Catalina L 1

20.02.2016, 21:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus