Supa cu salata iceberg

de mihaelar63 in Supe, 11 Mar 2016 | 7609 vizualizari

 

Gatit cu ce avem prin frigider :D. Salata Iceberg sedea binisor fara sa fie prea mult dorita intr-o salata. I-am pus gand rau sa o elimin!!! Am luat o bucatica de carnita afumata din rezerva mea secreta si am facut o bunatate de supa. Eu imi portionez afumatura de casa in portii mici si le folosesc a da gust unor supe/ ciorbe. Salata Iceberg este un soi de salata cu frunzele mai carnoase, groase si deschise la culoare. Se aseamana cu varza chinezeasca doar ca are forma rotunda a unei capatani de varza.

 

INGREDIENTE

  • 1 salata Iceberg
  • 1 bucata carne afumata[500 gr]
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri ardei verde si rosu [ congelat]
  • 3 linguri orez integral
  • 2 linguri mustar
  • 1 cana smantana slaba
  • frunze praz
  • sare
  • piper-facultativ
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu salata iceberg:

  1. Pentru inceput se spala bine cu apa calda carnea afumata si se pune la fiert in 2 l apa .
  2. Curatati si spalati legumele.
  3. Se toaca marunt ceapa si cuburi morcovul.
  4. Ardeiul congelat se taie cuburi mai marunte - imi era ramas cum am curatat ardeii pentru umplut.
  5. Caliti ceapa, morcovul si ardeiul in ulei timp de 4-5 minute. Calirea se face pana devin sticloase, fara a le arde.
  6. Se completeaza cu apa in care a fiert afumatura si se fierbe 10 minute .
  7. Adugati orezul integral si mai  fierbe inca 10 minute pana cand morcovul este patruns.
  8. Salata Iceberg se toaca ca si varza si se pune la fiert.
  9. Smantana se amesteca cu mustarul si zeama fierbinte din supa.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si adugati amestecul cu smantana .
  11. Adugati frunzele verzi taiate ale prazului pentru culoare.
  12. Portionati si distribuiti carnea in farfurii la servire.
  13. Atentie!!! Zeama s-ar putea sa fie sarata de la afumatura. Gustati si adugati sare doar daca este nevoie.
  14. Piparati daca va place. Pentru mine a fost suficient gustul bun dat de mustar .
  15. Serviti supa calda insotita de paine prajita.
  16.  Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Nu este nevoie sa acriti supa. Mustarul ii va da un gust bun acrisor - picant .

2

Sarati doar la sfarsit . Ar putea fi suficenta sarea eliberata in zeama de la afumatura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu salata iceberg" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Catalina L 1

13.03.2016, 18:19

top supa ta

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:27

MIhaela sa ne arati cum ti-a iesit

mihaelar63 1

14.03.2016, 23:28

Catalina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de mazare cu menta si biscuiti crocanti cu pesto rosso