publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene
Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost dizolvata drojdia. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi de robotul de bucatarie. Lasati aluatul sa dospeasca cam 90 minute. Aluatul se intinde intr-o...
Supa egipteana cu fructe de mare, porumb si ciuperci
Pentru inceput am pus la fiert in apa cu putina sare, cojile de creveti. Acestea au rezultat de la decorticarea crevetilor folositi la o paella. Dupa 15 minute de fiert am strecurat zeama care apoi am folosit-o in continuare la preparare a supei egiptene. Pregatiti porumbul si ciupercile...
Salata Floare, cu fasole verde, porumb si carne de vitel
Taiati cubulete morcovul, castraveciorii si carnea de vitel . Fasolea verde fideluta se taie mai marunt si se lasa sa se scurga de excesul de apa . Amestecati fasolea verde cu iaurt , mustar , sare ,piper si ulei de masline . Incorporati cubuletele de carne...
Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman
Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice si nu se vor rupe la manipularea/impachetarea sarmalelor . Scoateti frunzele pe rand si pe masura ce...
Ciorba de loboda cu cartofi si iaurt grecesc
Cartofii noi se curata si se taie cubulete. Ceapa , usturoiul si ardeiul se maruntesc . Sotati usor in ulei ceapa , usturoiul si ardeiul . Adugati si cartofii si lasati sa se patrunda prin sotare . Vor avea un gust mai bun si se vor pregati mai repede . Turnati...
Cartofi noi, copti si picanti
Cartofii noi se pun la hidratat in apa. Coaja subtire se va curata mai usor . Pentru aceasta operatiune de curatare a cartofilor noi eu folosesc un burete aspru de vesela [care il folosesc doar in acest scop]. Uneori ma ajut si de o razatore mica pentru branzeturi . Taiati cartofii...
Friptura de miel cu cartofi noi
Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat . Mielul se curata si se spala cu mare atentie. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de...
Medaglioni cu sunca, mozzarella si busuioc
Porniti la inceput fierbatorul si incalziti apa pentru paste . Maruntiti usturoiul verde si sunca. Feliati mozzarella in rondele . Puneti apa din fierbator in oala pe aragaz . Sarati . Cand apa clocoteste fierbeti pastele respectand...
Painici cu bere, seminte si turmeric
Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline si drojdia proaspata maruntita . Adugati fainurile , sarea si pudra de turmeric . Dupa 15 minute de framntare , cand aluatul s-a omogenizatt , se pun...
Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor. Incepeti imediat sa coceti clatitele....
Ciorba de pastai fasole galbena lata
Fasolea se spala, se rup capetele si se taie bucati de 2-3 cm. Spalati si curatati restul legumelor. Maruntiti ceapa verde si usturoiul. Taiati morcovii, telina si patrunjelul in cuburi sau rondele - cum va place. Inabusiti usor ceapa, usturoiul si legumele in ulei....
Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt
Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot . Nu exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele vinetelor sa fie piscacioase . Dovlecelul se spala , se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare ....
Pastrav la cuptor
Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in famile amator care il consuma . Se unge pastravul cu otet si se pune deoparte . Tocati...
Salau si stiuca la cuptor
Bucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de ora . Pregatiti tava tapetata cu hartie de copt . Salaul se tavaleste prin faina alba ....
Miel cu usturoi si otet balsamic
Cartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin ulei de masline. Pulpa de miel se curata si se spala . Cu varful cutitului se inteapa carnea si se...
Costite de vitel cu cartofi si morcovi noi la cuptor
Costita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare . Cartofii noi se spala bine si se fierb 15 minute in apa cu sare si patrunjel verde . Cartofii calzi se...
Ciuperci umplute cu cabanos si branzeturi
Ciupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata , branza gongorzola si condimentele . Se amesteca pasta obtinuta cu pesmet . Ciupercile se...
Friptura de gaina cu cartofi
Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau tocanite . Cartofii se curata , se feliaza , se spoala si se pun sarati intr-o tava ceramica ....
Paine de casa
Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea ca a inceput dospirea cand maiaua a inceput sa faca bule . Faina alba se pune intr-un castron...
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt si costita afumata
Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati deasupra zeama fierbinte si costita care a fiert deja. Adaugati cartofii taiati cuburi de marime...
Desert poppy seed coconut bread
Untul moale se bate cu zaharul cu ajutorul mixerului . Incorporati ouale pe rand . Amestecati . Se adauga faina si praful de copt .Amestecati cu o spatula . Puneti uleiul si amestecati din nou aluatul . Aluatul se imparte in trei boluri diferite , dar in cantitati...
Supa de broccoli cu ciuperci
Ceapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul . Trebuie sa punem acum orezul pentru ca restul ingredientelor se prepara termic foarte rapid ....
Tocanita de vitel cu condimente orientale
Carnea de vitel se portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si va forma un sos gustos . Intai se soteaza ceapa in ulei incins pana devine...
Tortellini in sos verde de spanac
Spanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa . Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului . Sunculita taraneasca se taie fasii si se prajeste in tigaia cu putin ulei pana devine trandafirie si usor crocanta . Scoateti cu...
Paine turceasca
Drojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba. Zaharul ajuta la activarea drojdiei . Sarea incetineste fermentarea dar trebuie pusa pentru gust de aceia se aduga doar o data cu faina ....
Jambon fiert cu usturoi si boia
Feliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea. Se lasa jambonul sa se raceasca in zeama in care a fiert. Astfel se va patrunde mai bine de aromele...
Paella cu creveti si chorizo
Sofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele. Adaugati ardeiul rosu taiat marunt si cel verde taiat rondele. Puneti orezul si boiaua. Amestecati....
Zama aita de fasole verde
Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe bucati mai mici . Mie imi place sa fie cam de 3-4 cm . Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Patrunjelul....aleatoriu :D Caliti usor in ulei ceapa , usturoiul ,...
Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin
Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul . Se trag la tigaia cu ulei si unt topit . Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea . Se pune faina alba si se amesteca .Sarati. Nu lasati sa se...
Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati. Carnea de vitel se taie cubulete. Ridichile se curata de mustati, se spala si se taie rondele...