Friptura de miel cu cartofi noi

de mihaelar63 in Oaie, 30 Iun 2020 | 3950 vizualizari

 

 A iesit o minunatie de miel sa te lingi pe degete. Inca nu era gata de mancat ca mi-a fost ceruta reteta. Succes total, ce sa mai zic. Bunatatea de friptura a fost servita la prima ,,dezlegare " de iesire la gradina dupa perioada impusa de stat acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg miel -pulpa spate + cotlet
  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire tarhon verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 2 linguri pasta rosii + 2 linguri zeama lamaie + 4 linguri apa + putina sare
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi noi:

  1.  Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat .
  2. Mielul se curata si se spala cu mare atentie.
  3. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de usturoi si feliute de slanina afumata .
  4. Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .
  5. Masati bine carnea de miel cu sare, boia, chilli , usturoi granulat , piper si untura. .
  6. Se aseaza carnea condimentata deasupra cartofilor.
  7. Taiati tarhonul verde si presarati impreuna cu cimbrul pe deasupra.
  8. Se infasoara tava in folie de aluminiu si se da la cuptor 1.5 ore la 220 grade C
  9. Dupa aceast timp se scoate folia si se unge carnea cu amestecul din pasta rosii, zeama lamaie, apa si sare . 
  10. Se ridica temperatura la 280 grade si se lasa cam 7-8 minute pentru rumenire.
  11. Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D
  12.  Decorati friptura de miel cu patrunjel proaspat si rosii cherry.
  13. Puneti alaturi salata preferata de cruditati .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mielul se curata si se spala cu mare atentie .

2

Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .

3

Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel cu cartofi si mazare