Friptura de miel cu cartofi noi

de mihaelar63 in Oaie, 30 Iun 2020 | 3844 vizualizari

 

 A iesit o minunatie de miel sa te lingi pe degete. Inca nu era gata de mancat ca mi-a fost ceruta reteta. Succes total, ce sa mai zic. Bunatatea de friptura a fost servita la prima ,,dezlegare " de iesire la gradina dupa perioada impusa de stat acasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg miel -pulpa spate + cotlet
  • 1.5 kg cartofi noi
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 2 linguri untura proaspata de porc
  • 1 caciulie usturoi
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire tarhon verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingurita rasa piper negru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 2 linguri pasta rosii + 2 linguri zeama lamaie + 4 linguri apa + putina sare
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu cartofi noi:

  1.  Cartofii noi se curata, se taie in felii si se amesteca cu sare, piper, usturoi verde tocat si patrunjel verde tocat .
  2. Mielul se curata si se spala cu mare atentie.
  3. Pulpa de miel va fi intepata cu varful cutitului din loc in loc. In locurile formate se introduc catei de usturoi si feliute de slanina afumata .
  4. Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .
  5. Masati bine carnea de miel cu sare, boia, chilli , usturoi granulat , piper si untura. .
  6. Se aseaza carnea condimentata deasupra cartofilor.
  7. Taiati tarhonul verde si presarati impreuna cu cimbrul pe deasupra.
  8. Se infasoara tava in folie de aluminiu si se da la cuptor 1.5 ore la 220 grade C
  9. Dupa aceast timp se scoate folia si se unge carnea cu amestecul din pasta rosii, zeama lamaie, apa si sare . 
  10. Se ridica temperatura la 280 grade si se lasa cam 7-8 minute pentru rumenire.
  11. Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D
  12.  Decorati friptura de miel cu patrunjel proaspat si rosii cherry.
  13. Puneti alaturi salata preferata de cruditati .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mielul se curata si se spala cu mare atentie .

2

Pentru a lucra mai usor cu slaninuta ,recomand sa o scoateti de la congelator .

3

Supravegheati operatiunea aceasta finala de rumenire pentru a nu risca sa se bronzeze mielul prea puternic :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de miel