Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene

de mihaelar63 in Piine, 20 Iul 2020 | 2645 vizualizari

 

 Repede se prepara un aluat si se intinde o foccacia. Noua ne place sa o servim calda cu textura cat mai crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina alba tip 000
  • 100 gr faina tip 650
  • 225 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • rosii cherry
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingura rasa ierburi italiene
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene:

  1. Preparati un aluat din fainuri, zahar, sare, 1 lingura ulei masline care se framanta cu apa calduta in care a fost  dizolvata drojdia.
  2. Pentru aceasta operatiune va puteti folosi de robotul de bucatarie.
  3. Lasati aluatul sa dospeasca cam 90 minute.
  4. Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu ulei.
  5. Turnati deasupra restul de ulei de masline, apasand usor cu degetele in aluat. Aceata va da un aspect rustic si va ajuta la formarea unei cruste crocante.
  6. Se distribuie pe deasupra rosiile cherry taiate jumatati, ierburile italiene si usturoiul verde tocat.
  7. Apasati usor rosiile si usturoiul ca sa adere mai bine la foccacia.
  8. Lasati din nou sa creasca aluatul timp de jumatate de ora.
  9. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 grade C, timp de 25-30 minute, pana cand foccacia incepe sa se rumeneasca.
  10.  Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti !!!

TIPS-URI

1

Mai ramane sa taiati foccacia in felii de marimea dorita si sa o serviti, daca va place langa un pahar de bere sau vin !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foccacia cu cherry, usturoi verde si ierburi italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu branza de burduf, ceapa rosie, chimen si susan by Alex Teacher