Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete / Aperitive / Garnituri

Chiftele de ton cu porumb dulce si oua de prepelita

In Aperitive / Garnituri la 26 Iun 2015

Amestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram peste acest amestec cate un praf de piper si unul de boia, apoi omogenizam adaugand treptat si pesmetul....

Alivenci

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2015

Punem laptele pe foc impreuna cu untul si le lasam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam malaiul, amestecam de cateva ori, ridicam vasul de pe foc si lasam compozitia sa se odihneasca pana preparam restul ingredientelor. Sfaramam branza intr-un bol, sau o dam pe razatoare. Spargem...

Briose aperitiv cu paste fainoase

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2015

Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate. Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece. Preparam si restul...

Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2015

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider. Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia. Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt....

Chiftele de ton cu sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2015

Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid. Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat...

Evantai cu legume si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2015

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte si pe cealalta. Nu trebuie prajite definitiv, doar sa fie patrunse putin. La fel procedam si cu...

Biscuiti aperitiv, cu sunca presata si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2015

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale. Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa. Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un...

Cosulete aperitiv din foietaj, cu bacon si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2015

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura. Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien. Lasam vasul pe foc pana se prepara bine...

Placinta cu foietaj, carne de pui si legume mexicane

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2015

Tin sa specific despre ingredientele folosite ca sunt achizitionate de la LIDL, mai putin puiul care este de curte. Aluatul de foietaj il vom lasa sa se dezghete natural, la temperatura camerei. Punem apa la fiert cu 1/2 lingurita sare si adaugam legumele mexicane, cand apa incepe sa...

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2015

Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare. Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam apoi o parte din faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite si diluam cu laptele cald, dupa care incorporam treptat...

Briose aperitiv, cu carne tocata si cus-cus

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2015

Preparam cus-cusul in felul urmator: punem apa la fiert si adaugam 1 lingurita sare. Cand incepe sa clocoteasca, adaugam cus-cusul si il lasam sa fiarba pana cand isi mareste volumul si absoarbe toata apa. Dam vasul deoparte de pe foc si il lasam la rece, apoi mixam un albus de ou spuma si...

Omleta la cuptor, cu cartofi si preparate din carne

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2015

Trebuie sa preparam pentru aceasta omleta, doar cartofii inainte, pe care fie ii prajim in baie de ulei, pe aragaz, fie ii dam la cuptor intr-un vas uns cu unt, asa cum am procedat eu. Se unge vasul cu unt din abundenta si se adauga cartofii curatati si feliati. Se presara peste ei, sare si...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2015

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor. Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l putea incorpora in aluat. Ne oprim din a pune faina cand aluatul este usor moale, dar nu foarte...

Gratin de cus-cus, cu carne tocata si legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2015

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam cus-cusul. Il lasam sa fiarba pana cand absoarbe toata apa, apoi il dam la rece. Curatam si tocam marunt, legumele. Scurgem ciupercile de apa si le tocam mai marunt. Punem uleiul la incins si adaugam mai intai ceapa...

Briose aperitiv cu orez

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2015

Mai intai fierbem pieptul de pui in apa cu putina sare, apoi il maruntim in robot. Legumele mexicane le punem la fiert pentru 15 minute in apa cu sare, direct congelate, apoi le scurgem bine de apa. Orezul l-am preparat la multicooker pe programul RICE, asezonat cu un praf de piper, un praf...

Gratin de cartofi, cu sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2015

Curatam cartofii, ii spalam si ii portionam in patru pe lungime, daca sunt potrivit de mari, sau in cuburi mai mari. Ungem o tava de cuptor cu unt si ulei si asezam cartofii in ea. Amestecam usor cartofii prin grasimea din tava, ca sa fie unsi pe toate partile, presaram condimente si sare...

Placinta cu legume mexicane si ton

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2015

Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace. Decongelam aluatul la temperatura camerei. Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, in apa cat sa fie acoperite. Adaugam si o...

Cosulete din foietaj, cu de toate

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2015

Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate. Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai mult catre interior, sa nu se reverse in timpul coacerii. Taiem ardeiul in bucati, la fel si sunca...

Briose aperitiv, cu carne tocata si legume

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2015

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece. Curatam si tocam legumele cuburi. Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte. Carnea tocata o asezonam cu sare, cimbru si piper. Intr-un vas antiaderent punem uleiul la incins,...

Oua scotiene

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2015

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece. Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute. Adaugam oul crud si omogenizam...

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2015

Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare. Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe razatoare, apoi o amestecam cu untul rece, taiat bucatele, smantana si branza proaspata. Adaugam cele...

Cartofi la cuptor, condimentati cu busuioc

In Aperitive / Garnituri la 6 Dec 2014

Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.  Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt. Presaram si putina sare. Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi...

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

In Aperitive / Garnituri la 21 Noi 2014

Punem fasolea bine spalata, la inmuiat de seara, in apa multa. Dimineata, scurgem apa si frecam fasolea pentru a-i indeparta pelicula de deasupra, atat cat se poate indeparta. Punem fasolea la fiert in putina apa(cat sa fie acoperita), iar cand atinge punctul de fierbere, scurgem apa,...

Vol au vent cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2014

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete. La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic. Ungem cerculetele intregi  cu galbenus de ou diluat cu putin lapte. Peste cerculetele intregi, asezam cerculetele...

Budinca de paste cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 10 Noi 2014

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA. Intre timp preparam restul ingredientelor. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul la incins si adaugam in el pe rand, la...

Painici umplute

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2014

Crestam painicile in trei, pe lungime, pana la baza. Nu le feliem, doar le crestam. Ungem cu crema de branza cu verdeata de la Delaco, de o parte si de alta a crestaturilor. Ungem din belsug, pentru ca va intra in paine, crema de branza, in timpul tratamentului termic. Cu ajutorul...

Rulada din foietaj cu omleta si carnati

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2014

Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei. Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos. Nu ii prajim mult sa se usuce, doar cat se se topesca putin grasimea din ei, apoi ii scoatem pe prosoape absorbante sa se scurga....

Varza rosie in stil nemtesc

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2014

Curatam varza de primele foi, o taiem in sferturi, apoi fiecare sfert in doua pentru a incapea in spatiul de taiere al Salad chef-ului. Nu uitam sa inlaturam cotorul. Ceapa o curatam si o taiem in doua. Merele spalate, le taiem in doua si le indepartam cotoarele. Pentru toate...

Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2014

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere. Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin.  Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare. De asemeni dam pe razatoare si...

Friganele

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2014

Spargem cele doua oua intr-un bol Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita. Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam. Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10...

Afisate 61 - 90 din 151 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]