Mi-am amintit ieri, cand nu stiam ce sa le mai prepar baietilor pentru micul dejun, de friganelele din copilarie.
Doamne ce bune erau!
Asa ca am vrut sa-i surprind si pe ei cu ceva bun.
Si i-am surprins :D
Le-am preparat la multicooker.
Pentru 2 portii:
Pentru servit:
Spargem cele doua oua intr-un bol
Presaram peste ele sare si biper si le amestecam bine cu furculita.
Pune si apa minerala care le face mai pufoase si omogenizam.
Ungem vasul multicookerului cu putin unt, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute( 10 minute pentru 2 friganele)
Cand untul incepe sa sfaraie, trecem cate doua felii de paine prin compozitia de oua si le scufundam in vasul multicookerului.
Le lasam sa se rumeneasca bine pe prima parte, apoi le vom intoarce cu ajutorul spatulei din dotare.
Procedam la fel si cu urmatoarele doua felii de paine.
Se servesc calde cu rosii si branza sau cascaval, alaturi de o cana de lapte/ceai/iaurt.
Pofta buna!