Placinta cu legume mexicane si ton

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 11233 vizualizari

 

A iesit o placinta tare buna, care se cere repetata!

 

INGREDIENTE

  • 450 gr foietaj(de la LIDL)
  • 450 gr legume mexicane
  • 2 conserve file de ton in ulei de masline(2X140 gr)
  • 2 oua
  • 200 ml iaurt de baut
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri pesmet
  • 1 varf cutit praf de copt
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • apa pentru fiert legumele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu legume mexicane si ton:

Am citit pe pachetul de pesmet ca contine si drojdie, asa ca nu am adaugat in aluat decat putin praf de copt, asa cat sa ma asigur ca se va coace.

Decongelam aluatul la temperatura camerei.

Punem legumele mexicane la fiert, direct congelate, in apa cat sa fie acoperite.

Adaugam si o lingurita de sare.

Lasam legumele sa fiarba 10 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, dupa care le vom strecura de apa si le vom lasa sa se raceasca.

Amestecam cele doua oua cu iaurtul de baut, faina, pesmetul si praful de copt.

Scurgem usor fileul de ton, de ulei, dar il lasam sa fie usor uns.

Amestecam legumele racite cu aluatul de oua si iaurt, apoi adaugam tonul.

Le amestecam usor, astfel incat sa nu sfaramam fileul de ton.

Asezam foietajul intr-o forma termorezistenta, fara a intinde foaia, doar o derulam.

Adaugam compozitia cu legume si ton si strangem colturile aluatului catre interior, introducandu-le usor in compozitie.

Dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Servim placinta calda, cu ketchup sau cu branzeturi.

Este foarte gustoasa si satioasa.

TIPS-URI

1

Optional se poate unge aluatul de foietaj, pe deasupra, cu galbenus de ou.

2

Se poate adauga, pe deasupra placintei, la finalul prepararii, putin cascaval ras sau branza(eu am pus foarte putina branza).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu legume mexicane si ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Impletitura cu legume si mozzarella