Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.
Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet(pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.
Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.
Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.
Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.
Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.
Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final prin pesmet.
Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt, sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.
Sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!
Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.
Pofta buna!