Acest desert are o savoare exceptionala . gutuile in combinatie cu alune (nuci ) si stafide sunt.. senzationale .
Sincer eu nu am avut rabdare sa se intareasca bine , l-am lasat doar sa se raceasca :)
reteta luata din Good Food
Merele gutui le spalam bine in asa fel incat sa nu mai aiba pufulet . Le curatam de samburi si le taiem cubulete .
Intr-o cratita le punem la fiert cu apa doar atat cat sa le acopere .
Lasam sa fiarba pana cand se inmoaie gutuiele bine.
Intre timp punem stafidele la inmuiat in rom si zdrobim nucile sau alunele . Punem si gelatina la inmuiat sau procedam conform instructiunilor de pe plic .
Cand s-au inmuita gutuiele adaugam zaharul si lasam sa scada toata apa care este ,amestecand si avand grija sa nu se prinda .
Adaugam nucile si stafidele inmuiate si luam de pe foc. Amestecam bine si punem gelatina.
Intr-o forma de chec punem folie de plastic si turnam compozitia acolo . Lasam sa se raceasca si acoperim cu folie .
Dam la frigider pentru cel putin 2 ore .
P.S Dupa mine a iesit prea dulce . Daca nu va palce foarte dulce puneti mai putin decat in reteta.