Omleta este pentru baietii mei, mic dejunul favorit.
Aproape in fiecare dimineata isi prepara fie omleta simpla fie in diverse combinatii cu ciuperci, legume sau carne.
De data aceasta am vrut sa-i surprind si le-am preparat eu omleta, altfel.
Nu stiu daca ati folosit aluat de foietaj Morarita, de cand l-am descoperit il prefer celorlalte, pentru ca este mai usor, mai putin gras.
Vi-l recomand cu placere, il gasiti la Kaufland.
Dezghetam aluatul de foietaj la temperatura camerei.
Intre timp prajim carnatii in putin ulei, intorcandu-i de pe o parte pe alta sa se rumeneasca frumos.
Nu ii prajim mult sa se usuce, doar cat se se topesca putin grasimea din ei, apoi ii scoatem pe prosoape absorbante sa se scurga.
Indepartam toata grasimea de pe ei cu ajutorul prosoapelor de hartie absornbanta si ii lasam sa se raceasca.
Amestecam cele trei oua cu putina sare.
Incingem pe foc o tigaie antiaderenta cu diametrul mai mare, astfel incat omleta sa fie aproape cat foaietajul si prajim omleta in ea, rumenind-o frumos pe ambele parti.
Eu am folosit o tigaie cu diametrul de 24 cm.
Rasturnam omleta pe un platou si o lasam la racit.
Desfacem aluatul, dar fara a-l intinde mai mult decat este el inpachetat si asezam peste el felii subtiri de cascaval afumat.
Intindem omleta peste feliile de cascaval, iar deasupra asezam carnatii si rulam intai omleta peste carnati, apoi aluatul peste omleta, astfel incat tot aluatul sa fie la exterior.
Marginile laterale ale aluatului le introducem in interiorul ruloului.
Asezam ruloul astfel format intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
Este foarte buna, servita cu rosii, ketchup sau muraturi.
Pofta buna!