Este prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Desfacem conservele si transferam continutul intr-o sita, pentru a se scurge bine de lichid.
Apoi transferam bucatile de ton intr-un bol si adaugam peste ele ceapa tocata cat de marunt putem, sau chiar data pe razatoare, cele doua oua, piperul, coaja si zeama de lamaie, patrunjelul verde tocat marunt si amestecam bine toate ingredientele.
Punem treptat cate o lingura de pesmet si omogenizam de fiecare data amestecul.
Asa ne vom da seama cat pesmet este necesar.
Nu trebuie sa rezulte o compozitie prea tare, dar trebuie sa fie omogena, sa putem forma chiftelele, fara a se separa ingredientele amestecate.
Eu m-am oprit la trei linguri, atat am considerat ca este necesar.
Formam chiftelele de forma unei mingi de pin pong, le tavalim prin pesmet si le asezam in forme de briose, sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia.
Trebuiesc rumenite frumos la suprafata, ca in interior se prepara destul de rapid.
Pentru sos, curatam usturoiul si il pisam bine, presarand sare peste el, apoi adaugam un praf de piper si iaurtul si omogenizam bine.
Servim chiftele calde sau reci, cu acest minunat sos.
Sursa mea de inspiratie o gasiti aici.
1
Pesmetul poate fi inlocuit cu faina sau miez de paine inmuiat in lapte si scurs bine. Eu prefer pesmetul, pentru ca are in amestec si drojdie uscata, iar chiftelele devin mai pufoase in timpul coacerii. Folosesc pesmet de la LIDL si asa am citit la ingrediente, ca are si un continut de drojdie uscata.