Biscuiti aperitiv, cu cascaval

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2015 | 4343 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza".
Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in fata televizorului, sau cu care imi pot incanta musafirii.
Se face rapid si nu necesita ingrediente multe, insa trebuie facuta portie tripla, ca de-abia ajunge la cate masea, la patru persoane cate suntem noi. :)))))
Din aceasta cantitate mie mi-au rezultat 25 de biscuiti si am mai rotunjit putin cantitatile Stefaniei.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aperitiv, cu cascaval:

Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor.

Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l putea incorpora in aluat.

Ne oprim din a pune faina cand aluatul este usor moale, dar nu foarte lipicios.

Punem aluatul intr-o punga si il dam la rece pentru o ora, apoi il intindem pe masa infainata intr-o foaie de 4-5 mm grosime si cu ajutorul unei forme, decupam biscuitii.

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 10-15 minute la 200 de grade.

Sunt foarte buni si de efect, se pot servi atat calzi cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Se pot asezona cu diverse condimente si diverse seminte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aperitiv, cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

09.03.2016, 15:52

super . la favo !!!

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:38

claudiaO 1

10.05.2017, 09:23

Cat de bine arata! trebuie sa ii incerc musai!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged pentru tarte aperitiv