In general, prepar cartofii la cuptor cu rozmarin, dar de data aceasta am ales ca si condiment predominant busuiocul.
Au iesit o bunatate, mai ales ca i-am preparat in unt si ulei de masline.
Curatam si spalam cartofii, apoi ii scurgem bine de apa si ii portionam in patru sau in 6, in functie de marimea lor.
Ungem o tava cu uleiul de masline si asezam din loc in loc bucati de unt.
Presaram si putina sare.
Asezam cartofii si rasnim peste ei putine condimente, apoi presaram sare si busuioc maruntit.
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 190 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, la o temperatura medie spre ridicata.
Dupa 10 minute, cat inca nu s-au inmuiat cartofii, dar untul s-a topit, scoatem tava din cuptor si invartim cartofii cu o spatula, pentru a se unge cu grasime pe toate partile, apoi dam din nou tava la cuptor si o lasam acolo pana se vor rumeni cartofii bine.
Servim cartofii fierbinti, alaturi de friptura si muraturi.
Pofta buna!
1
Se pot adauga peste cartofi, in timpul coacerii si cativa graunti de usturoi, intregi sau taiati rondele, sau se pot servi cartofii cu mujdei.
2
La final se poate presara peste ei, patrunjel verde tocat marunt.