Am gasit aceasta reteta la Laura Laurentiu si lecturand-o mi-am dat seama ca e fix pe gustul meu si al familiei mele.
Este prima data cand prepar varza rosie altfel decat salata sau murata, dar cu siguranta nu va fi ultima.
Dar inainte de a va prezenta bunatate de reteta care pe mine m-a cucerit pe deplin, vreau sa va prezint noul meu ajutor in bucatarie si anume aparatul Salad Chef, care nu a sosit singur ci impreuna cu un cutit inoxidabil care taie de minune.
Salad Chef-ul este un ajutor cu care toc zarzavaturile si nu numai, usor de manevrat si usor de curatat.
Va dati seama, m-a ajutat sa toc varza rosie, care este o leguma destul de tare si nu numai atat, dar nu am mai facut nici mizerie pe masa si pe sub masa, deci nu a mai fost nevoie sa dau cu aspiratorul.
La aceasta reteta am folosit trei ingrediente de baza: varza rosie, ceapa rosie si mere.
Pe toate le-am tocat cu Salad Chef.
Si mi-a placut mult ca s-au tocat toate uniform.
Nu va mai povestesc multe despre acest minunat ajutor ci va las sa urmariti videoclipul de prezentare care va va convinge mai mult decat laudele mele:
http://www.youtube.com/watch?v=fi9HT4pKwNU
Curatam varza de primele foi, o taiem in sferturi, apoi fiecare sfert in doua pentru a incapea in spatiul de taiere al Salad chef-ului.
Nu uitam sa inlaturam cotorul.
Ceapa o curatam si o taiem in doua.
Merele spalate, le taiem in doua si le indepartam cotoarele.
Pentru toate ingredientele lucaram cu accesoriul pentru taiere in cuburi de dimensiune medie(accesoriul 1, cum este denumit).
Asezam lamele de taiere in aparat.
Punem cate o bucata de varza in spatiul de taiere si presam capacul cu putere peste aceasta pana cand cuburile de varza cad in vasul aparatului.
La inceput eu am apasat usor, asa mai cu mila, dar vazand ca trebuie un pic de forta, pe parcurs am apasat cu putere, trantind efectiv capacul peste ingrediente.
Este foarte rezistent.
Procedam la fel si cu ceapa si cu merele.
Intr-un vas incapator, incingem grasimea de pasare si calim ceapa in ea pana se va patrunde bine. Peste ceapa vom adauga si putina sare.
Cand consideram ca este calita suficient adaugam zaharul si amestecam bine pana la topirea acestuia, apoi adaugam varza si otetul balsamic.
Amestecam de cateva ori ingredientele cu o spatula, apoi adaugam vinul si condimentele. Mai asezonam si cu putina sare si acoperim vasul, lasand varza sa fiarba la foc mediu, aproximativ 30-35 de minute.
Pe parcurs o mai amestecam si mai adaugam cate putina apa fierbinte.
Cand varza este bine inmuiata(dupa cele 30 de minute) adaugam merele si mai lasam vasul pe foc 6-8 minute, neacoperit.
Amestecam din cand in cand in vas, sa se patrunda si merele uniform.
Asezonam daca mai e cazul cu sare si condimente si stingem focul. Este o mancare tare delicioasa, exact asa cum imi place mie, usor picanta, usor dulceaga si usor acrisoara. Servim ca garnitura la diverse fripturi.
Noi am servit cu fleica de porc prajita.
Multumesc www.iteleshop.ro si http://www.bucataras.ro/, pentru acest minunat ajutor in bucatarie!
1
Grasimea de pasare se poate inlocui cu ulei.
2
Este bine sa nu punem tot otetul de la inceput, mai adaugam pe parcurs daca este cazul, in functie de gustul fiecaruia.
3
Se poate pune piper negru, simplu, eu am pus cu lamaie ca mi-a placut gustul, putin acrisor.