Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Prajitura cu iaurt si dulceata de coacaze negre

In Prajituri la 6 Ian 2016

Pentru blat , aducem toate ingredientele la temperatura camerei, in special untul care trebuie sa fie moale. Frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul si untul moale pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam iaurtul si praful de copt si amestecam energic, asa incat praful de...

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Ian 2016

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare. Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul. Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa...

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu cocos si jeleu de visine

In Prajituri la 2 Ian 2016

Pentru aluatul fraged , frecam untul moale cu zaharul, adaugam galbenusurile frecate cu sare, apa minerala si imediat bicarbonatul, care se va stinge in aciditatea apei. Amestecam bine toate aceste ingrediente, apoi adaugam nuca, esenta si incorporam treptat faina. Amestecam la inceput cu o...

Biscuiti aperitiv cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2015

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de...

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

In Dulciuri la 24 Dec 2015

Mai intai aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cam cu o ora, chiar doua, inainte de inceperea prepararii. Cernem faina intr-un vas incapator, de doua ori chiar, pentru a o aera. Separam albusurile de galbenusuri. Presaram putina sare peste albusuri si le dam deoparte....

Tort Duo - reteta cu nr. 700

In Torturi la 22 Dec 2015

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri. Presaram cate putina sare peste ambele. Mixam albusurile spuma, la treapta superioara a mixerului, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Scoatem mixerul si introducem o spatula....

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

In Pui la 22 Dec 2015

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta. Pentru sos, punem untul si uleiul de masline...

Madlene cu nuca si visine

In Dulciuri la 16 Dec 2015

Mai intai punem laptele la fiert si topim untul in el. Adaugam si cacaua, apoi lasam acest amestec sa se raceasca usor. Mixam ouale cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza bine si zaharul se dilueaza. Adaugam amestecul de lapte, unt si cacao, usor racit, coaja rasa de portocala si...

Tort de biscuiti, de post

In Torturi la 15 Dec 2015

Sfaramam biscuitii intr-un vas, dar lasam si bucati mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Adaugam miezul de nuca taiat grosier, rahatul taiat in cuburi si stafidele hidratate in apa cu esenta de rom si le amestecam bine. Caramelizam 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai...

Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 10 Dec 2015

Punem apa la fiert.  Nu vom adauga sare pentru ca avem zeama de varza sarata. Curatam spalam si tocam legumele cuburi si le adaugam in vasul de pe foc, in momentul in care apa atinge punctul de fierbere. Ardeiul il vom adauga mai tarziu. Pregatim perisoarele. Trecem carnea...

Smoothie detoxifiant cu legume

In Love Smoothies la 9 Dec 2015

Predominante pentru acest smoothie, trebuie sa fie merele si morcovii pentru ca sunt mai suculente. Curatam ingredientele, le clatim bine, apoi le tocam in cuburi micute. Le stropim cu zeama de lamaie, in special merele si telina care oxideaza rapid. Le adaugam in recipientul...

Smoothie cu fructe de padure si iaurt cremos

In Love Smoothies la 8 Dec 2015

Spalam bine fructele, daca sunt proaspete si le lasam la scurs. Daca vrem ca smoothie-ul nostru sa fie mai atractiv si sa obtinem mai multe culori, mixam fructele separat. Deci, adaugam in recipientul blenderului Breville Blend Activ Pro , mai intai afinele cu o lingurita de miere si o...

Smoothie energizant, cu fructe

In Love Smoothies la 6 Dec 2015

Mai intai curatam fructele de coaja si le tocam in cuburi. Le introducem in recipientul aparatului, apoi adaugam peste ele, untul de arahide si iaurtul. Adaugam si cateva frunzulite de menta, pentru o aroma deosebita, dar si pentru un plus de prospetime. Punem recipientul in aparat,...

Smoothie cu iaurt si castraveti, pentru mic dejun

In Love Smoothies la 5 Dec 2015

Pentru ca am ales un iaurt de baut, am decis sa-i adaug si o lingura din crema de branza pentru un plus de satietate. Tot pentru un plus de satietate, dar si un plus de fibre, am adaugat si fulgii de ovaz. Castravetele l-am ales pentru multiplele lui beneficii asupra organismului, dar si...

Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2015

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare. Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin. Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform. Cand cartofii au...

Varza cu sorici de porc

In Porc la 3 Dec 2015

In general nu pun apa la varza, dar de data aceasta a fost nevoie pentru ca varza pe care am cumparat-o din piata nu a lasat mai deloc zeama si incepuse sa se lipeasca. Deci, curatam varza de primele foi, o clatim usor si o tocam fideluta. O frecam cu sarea, presaram piper  si o lasam...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

In Prajituri la 2 Dec 2015

Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se adauga sarea si esenta si se incorporeaza treptat faina. Va rezulta un aluat nelipicios si nu foarte...

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

In Supe/Ciorbe la 2 Dec 2015

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa sa fiarba la foc mediu. Intre timp pregatim perisoarele. Tocam carnea si ceapa, presaram peste...

Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat

In Ciorbe la 1 Dec 2015

Cum se prepara reteta Ciorba delicioasa de fasole cu ciolan afumat Fasolea se spala bine in doua ape, apoi se lasa in apa cat sa fie bine acoperita, de seara pana dimineata. A doua zi se adauga apa  calda si se pune la foc pana cand incepe sa fiarba. Se scurge apa, se clateste...

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2015

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat. Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate...

Piept de pui cu tortelloni in sos alb

In Pui la 24 Noi 2015

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline. Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar...

Chifle cu surprize

In Piine la 19 Noi 2015

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza...

Tort cu ciocolata, gem de caise si fulgi de migdale

In Torturi la 12 Noi 2015

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si presaram sare peste ele. Mixam albusurile spuma, adaugand si zeama de lamaie pe parcurs, iar cand sunt bine spumate, adaugam treptat 4 linguri de zahar. Caramelizam 4 linguri de zahar si stingem caramelul cu 4 linguri de apa. Lasam...

Mancare de mazare cu gnocchi si carnati

In Porc la 11 Noi 2015

Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute. Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa. Se adauga carnatii...

Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa

In Pui la 11 Noi 2015

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce. Intr-o tava in care sa incapa puiul,...

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

In Piine la 10 Noi 2015

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate. Eu folosesc faina...

Briose cu mascarpone, scortisoara si mac

In Dulciuri la 9 Noi 2015

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si...

Placinta cu spanac, omleta si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2015

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.  Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la...

Ciuperci in sos alb, cu carnati de casa

In Porc la 28 Oct 2015

Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari. Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi. Carnatii ii taiem rondele, dar  lasam si bucati mai mari pentru aspect. Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat. Adaugam si...

Negresa, reteta clasica

In Prajituri la 27 Oct 2015

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele. Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa. O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste...

Afisate 301 - 330 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]