Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei.
Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand.
Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand si voua. Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.
Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.
Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.
Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.
Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.
Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.
Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea.
Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.
Coacem budinca pentru 30-35 minute la 180 de grade.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.
Se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.
Sa va fie de folos!
1
Se poate prepara cu orice fel de carne sau chiar peste.