Varza cu sorici de porc

de Merisor in Porc, 3 Dec 2015 | 3884 vizualizari

 

Am mai spus ca varza este leguma mea preferata si de cate ori o gatesc, incerc sa o combin altfel.
De data aceasta am adaugat in ea niste sorici pe care il aveam la congelator de la Craciun.
Daca mai aveam si cateva jumari, erau la fix, dar n-am avut.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare(aproximativ 2 Kg)
  • 3 cepe galbene
  • 1 morcov mare
  • 350 gr sorici de porc
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr pasta de rosii cu bucati de ardei
  • 1 legatura marar
  • 3 foi dafin
  • 1 praf cimbru
  • 1 praf oregano
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita sare.
  • 100 ml apa
  • 1 crenguta rosii cherry pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu sorici de porc:

In general nu pun apa la varza, dar de data aceasta a fost nevoie pentru ca varza pe care am cumparat-o din piata nu a lasat mai deloc zeama si incepuse sa se lipeasca.

Deci, curatam varza de primele foi, o clatim usor si o tocam fideluta.

O frecam cu sarea, presaram piper  si o lasam 10-15 minute la odihnit.

Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar morcovul il curatam si il tocam rondele.

Punem uleiul la incins si calim in el ceapa si morcovul.

Adaugam si putine condimente si sare, iar cand sunt bine patrunse, adaugam varza.

O amestecam de cateva ori pe foc, apoi adaugam soriciul, foile de dafin si apa si o dam la cuptor, la foc mediu pentru 40 de minute.

De fapt timpul nu este batut in cuie, depinde de cat de rapid se prepara varza. Nu trebuie sa se inmoaie foarte rau, varza trebuie sa ramana putin mai tare, asa am invatat eu de la o colega mai in varsta decat mine.

Cu 15 minute inainte de stingerea focului, adaugam pasta de rosii cu ardeiul, crenguta de rosii cherry, iar la final, mararul tocat marunt.

Ca o completare, varza nu trebuie amestecata decat la inceput, pentru a se unge cu grasime peste tot, apoi se lasa sa se prepare asa cum se aseaza ea, doar se invarte de vas intr-o parte si in alta.

Este foarte buna, servita cu ardei iute, mamaliguta si optional, smantana.

Varza se poate acri cu zeama de lamaie, sau sare de lamaie, la mine nu a fost cazul ca a fost acrisoara pasta de rosii.

Pofta buna, dragi cititori!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu sorici de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

anca_rm 1

08.12.2015, 13:36

ce mancarica buna ,

Adrian2016 1

27.01.2016, 19:29

Meri sorici de care ai folosit,afumati?

Merisor 1

27.01.2016, 19:39

Nu, Adrian, sorici crud, bun ar fi fost afumat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Varza cu sorici de porc