Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare.
Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită.
O lăsăm până începe să devină sticloasă și...
Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot .
Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei sferturi....
Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt.
În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem...
Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere.
A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până...
Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.
Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital .
Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului.
Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim...
Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele.
Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece.
Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele.
Punem cate incap si le facem o adancitura la mijloc.
Presaram din loc in...
Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma.
Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula.
Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...
Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală.
Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna.
Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la...
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.
Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...
Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse.
Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor.
Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si...
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit.
Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt.
Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania.
Am ales sa tapetez tava cu hartie...
Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi.
Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe.
Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.
Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...
De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.
Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.
Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.
Deci, batem fileurile de carne...
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.
Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.
Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.
Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci.
Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...
Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.
Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.
Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...
Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului.
Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana.
Adaugam si 3-4 frunze de menta, pentru prospetime si aroma placuta.
Apoi adaugam iaurt pana cand...
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia.
Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita.
Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga...
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite.
Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...
Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri.
Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt.
Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...
Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza.
Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca.
Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.
Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de...
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers.
Adaugam apoi pe rand, faina...
Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.
Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton.
Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale.
Omogenizam bine...
Ghimbirul il curatam si il taiem in cubulete mici.
Adaugam feliile de citrice impreuna cu ghimbirul in recipientul blenderului , introducem recipientul in aparat si pornim aparatul.
Obtinem un smoothie gros si colorat frumos.
Eu am sortat fructele pe culori si bineinteles, pe marimi,...
Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza
Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu...
Fierbem mai intai laptele, adaugand si un praf de sare, apoi ne punem intr-o cana cantitatea dorita si il lasam sa se tempereze usor.
Spargem oul si ii punem continutul in recipientul blenderului.
Curatam ghimbirul si il taiem in cubulete, apoi il adaugam in recipient, peste ou.
In...
Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare. Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită. O lăsăm până începe să devină sticloasă și...
Ciorba de fasole verde si dovlecei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot . Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei sferturi....
Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem...
Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere. A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până...
Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas
Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...
Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului. Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim...
Prajitura Deliciu pentru cafea
Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....
Oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten
Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece. Ungem cu unt, din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele. Punem cate incap si le facem o adancitura la mijloc. Presaram din loc in...
Tort Mady
Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula. Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la...
Baghete umplute
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele. Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...
Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor
Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse. Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor. Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si...
Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten
Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania. Am ales sa tapetez tava cu hartie...
Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten
Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...
Biscuiti si briose cu lamaie si mac
Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv. Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...
Snitele de porc in crusta de cartofi
De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor. Deci, batem fileurile de carne...
Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri
Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor. Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...
Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci. Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...
Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate
Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...
Smoothie cu banane si iaurt
Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului. Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana. Adaugam si 3-4 frunze de menta, pentru prospetime si aroma placuta. Apoi adaugam iaurt pana cand...
Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi
Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita. Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga...
Trigoane cu gem de caise
Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor
Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt. Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...
Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata
Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...
Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de...
Prajitura Duo Chocolat
Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers. Adaugam apoi pe rand, faina...
Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi
Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale. Omogenizam bine...
Smoothie cu citrice si ghimbir
Ghimbirul il curatam si il taiem in cubulete mici. Adaugam feliile de citrice impreuna cu ghimbirul in recipientul blenderului , introducem recipientul in aparat si pornim aparatul. Obtinem un smoothie gros si colorat frumos. Eu am sortat fructele pe culori si bineinteles, pe marimi,...
Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza
Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu...
Smoothie pentru raceala si gripa
Fierbem mai intai laptele, adaugand si un praf de sare, apoi ne punem intr-o cana cantitatea dorita si il lasam sa se tempereze usor. Spargem oul si ii punem continutul in recipientul blenderului. Curatam ghimbirul si il taiem in cubulete, apoi il adaugam in recipient, peste ou. In...