Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Varza cu sos de ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 18 Mar 2016

Tocăm varza mai grosier și o frecăm cu puțină sare. Punem uleiul într-un vas pe foc, la încins și călim ceapa tocată solzișori, dar nu definitiv, pentru a nu obține acel gust intens de ceapă calită. O lăsăm până începe să devină sticloasă și...

Ciorba de fasole verde si dovlecei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 18 Mar 2016

Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul aparatului de gătit la temperaturi reduse Crock-Pot . Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei sferturi....

Tort de mere umplute cu gem de gutui la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 17 Mar 2016

Decojim merele, le scoatem cu grijă cotoarele și le așezăm în vasul aparatului slow cooker Crock-Pot , tapetat cu hârtie de copt. În interiorul merelor, punem mai întâi câte 2-3 bucăți de rahat, așa încât să creăm un dop, apoi punem...

Iahnie de fasole rosie la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 16 Mar 2016

Punem fasolea bine spălată, în apă rece (cantitate dublă față de fasole) și o lăsăm la frigider de seara până dimineața pentru a se hidrata și a reduce timpul de fierbere. A doua zi scurgem apa, clătim fasolea și o fierbem pe aragaz într-o apă, până...

Prajitura cu aluat fraged, bezea cu ciocolata si ananas

In Prajituri la 13 Mar 2016

Pentru aluatul fraged, frecam galbenusurile cu un praf de sare si untul cu zaharul, apoi combinam cele doua amestecuri, si adaugam esenta, iaurtul si faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. Framantam un aluat atat cat sa nu se mai lipeasca de maini, pe care il intindem in tava...

Ciorba dulce-picanta cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 13 Mar 2016

Curățăm legumele, le tocăm în cuburi și le punem în vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital . Adăugăm și mazarea congelată și orezul, apoi completăm cu apă cât să umplem 3/4 din capacitatatea vasului. Adăugăm și o linguriță de sare, acoperim...

Prajitura Deliciu pentru cafea

In Prajituri la 12 Mar 2016

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste celelalte ingrediente, adaugam si esenta, apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt....

Oua ochiuri, in cuib de spaghete fara gluten

In Spaghete la 12 Mar 2016

Fierbem spaghetele in apa clocotita cu sare pana cand sunt bine patrunse, apoi le scurgem, dar nu le trecem prin jet de apa rece. Ungem cu unt,  din belsug, niste forme de minitarte si asezam spaghetele in ele. Punem cate incap si le facem o adancitura la mijloc. Presaram din loc in...

Tort Mady

In Torturi la 11 Mar 2016

Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma. Se scoate mixerul si se inlocuieste cu o spatula. Se adauga pe rand: nuca macinata fin, amestecata cu pesmetul...

Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 11 Mar 2016

Merele rase le amestecăm mai întâi cu zaharul, apoi cu uleiul și apa minerală. Trebuie sa menționez ca eu am avut mere rase la borcan, preparate de toamna. Adaugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare, esența de migdale și scorțisoara, iar la...

Baghete umplute

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2016

Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.  Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...

Paste fara gluten, cu ciuperci si ardei tricolor

In Penne la 2 Mar 2016

Punem apa la fiert cu o lingura de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba pana sunt usor patrunse. Nu le fierbem de tot, doar cat sa se patrunda usor. Le scurgem de apa in care au fiert si le trecem prin untul topit si aromatizat cu usturoi si...

Tortulet cu mere, crema de vanilie si blat de biscuiti fara gluten

In Torturi la 2 Mar 2016

Pentru blat, sfaramam biscuitii intr-un bol si adaugam peste ei, untul topit, in laptele de cocos usor incalzit. Ii amestecam bine si tapetam cu ei, baza unei forme de copt. Eu am ales o tava din silicon, in forma de inimioara, sa fie in ton cu campania. Am ales sa tapetez tava cu hartie...

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...

Biscuiti si briose cu lamaie si mac

In Dulciuri la 20 Feb 2016

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv. Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta...

Snitele de porc in crusta de cartofi

In Porc la 17 Feb 2016

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele. Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit. Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor. Deci, batem fileurile de carne...

Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

In Prajituri la 9 Feb 2016

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor. Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat...

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2016

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.  Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci. Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2016

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...

Smoothie cu banane si iaurt

In Love Smoothies la 29 Ian 2016

Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului. Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana. Adaugam si 3-4 frunze de menta, pentru prospetime si aroma placuta. Apoi adaugam iaurt pana cand...

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

In Ciorbe la 24 Ian 2016

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia. Formam perisoarele si le scufundam in apa clocotita. Nu adaugam sare in apa, pentru ca vom adauga...

Trigoane cu gem de caise

In Dulciuri la 22 Ian 2016

Se freaca ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu osanza si ulei, se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie, putina sare si se incorporeaza treptat faina, pe care o amestecam cu garantul pentru aluaturi dospite. Framantam bine un aluat sfaramicios, pe care il acoperim cu o folie si il dam la...

Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2016

Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt. Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...

Prajitura cu crema de branza si foi cu ciocolata

In Prajituri la 20 Ian 2016

Pentru aluat, frecam ouale cu putina sare si zaharul pana se spumeaza. Incalzim laptele si diluam in el cacaua si ciocolata, apoi se lasa sa se raceasca. Peste ouale spumate, adaugam uleiul, apoi iaurtul si imediat praful de copt si bicarbonatul, care se vor desface rapid in aciditatea...

Ciorba de varza murata, cu rasol de porc afumat

In Ciorbe la 17 Ian 2016

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam sa fiarba 5 minute dupa ce au dat in clocot, apoi scurgem apa, le clatim bine cu apa calda si de...

Prajitura Duo Chocolat

In Prajituri la 16 Ian 2016

Pentru blat, presaram putina sare peste albusuri si le mixam spuma, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam folosind treapta superioara a mixerului, pana cand obtinem o bezea ferma, care sa ramana pe peretii vasului, daca il intoarcem invers. Adaugam apoi pe rand, faina...

Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi

In Ton la 13 Ian 2016

Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale. Omogenizam bine...

Smoothie cu citrice si ghimbir

In Love Smoothies la 13 Ian 2016

Ghimbirul il curatam si il taiem in cubulete mici. Adaugam feliile de citrice impreuna cu ghimbirul in recipientul blenderului , introducem recipientul in aparat si pornim aparatul. Obtinem un smoothie gros si colorat frumos. Eu am sortat fructele pe culori si bineinteles, pe marimi,...

Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza

In Ciorbe la 8 Ian 2016

Preparare Reteta traditional romaneasca de ciorba din oase de porc acrita, cu zeama de varza Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere, apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul bine, cu...

Smoothie pentru raceala si gripa

In Love Smoothies la 8 Ian 2016

Fierbem mai intai laptele, adaugand si un praf de sare, apoi ne punem intr-o cana cantitatea dorita si il lasam sa se tempereze usor. Spargem oul si ii punem continutul in recipientul blenderului. Curatam ghimbirul si il taiem in cubulete, apoi il adaugam in recipient, peste ou. In...

Afisate 271 - 300 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]