Desert prajitura Baiadera

de Ina in Prajituri, 18 Oct 2012 | 61186 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, usor de realizat, preluata de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 300 g biscuti sfarmati
  • 100 g rahat divers colorat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g nuci macinate
  • 150 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • pudra de vanilie
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2 linguri de frisca lichida
  • 1 lingura ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Baiadera:

Punem pe foc zaharul si apa, lasand sa clocoteasca pana se leaga bine siropul. Adaugam nucile macinate, amestecand bine pentru omogenizare.

Luam cratita de pe foc si adaugam biscuitii macinati si rahatul taiat bucatele mici. Amestecam bine, adaugam si untul, pudra de vanilie si amestecam in compozitie pana cand se topeste untul complet. Impartim compozitia in doua, iar intr-una incorporam 2 linguri de cacao. 

Intr-o tava captusita cu folie alimentara intindem uniform compozitia simpla, fara cacao, peste care intindem compozitia cu cacao, folosindu-ne de degetele unse usor cu ulei.

Lasam prajitura la frigider pentru o ora, timp in care se va intari bine, apoi o rasturnam si indepartam folia alimentara.  

Cele 100 g ciocolata menaj se topesc si se amesteca cu 2 linguri de frisca lichida si cu 1 lingura de ulei. Obtinem o glazura pe care o intindem pe suprafata prajiturii, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata.  

Cand glazura s-a intarit, portionam prajitura dupa preferinte, cu ajutorul unui cutit pe care-l trecem prin apa fierbinte.

TIPS-URI

1

Cantitatea de biscuiti poate varia in functie de tipul acestora. Important este sa obtinem un aluat nelipicios, pe care sa-l putem modela cu usurinta.

2

Pudra de vanilie se poate inlocui cu orice fel de esenta, in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]