De la un timp ador sosurile albe, se pot combina in diverse feluri: cu smantana, branzeturi, mustar, si multe altele si sunt tare gustoase.
De data aceasta am preparat niste ciuperci champignon, dar am adaugat si niste carnati de casa, usor picanti si usor afumati.
Se spala ciupercile bine si se taie in felii mai mari.
Ceapa si ardeii se curata si se toaca in cuburi.
Carnatii ii taiem rondele, dar lasam si bucati mai mari pentru aspect.
Punem ceapa la calit in unt si adaugam putin zahar sa ii dam un usor gust de caramelizat.
Adaugam si cativa catei de usturoi taiati rondele, iar cand ceapa este translucida, adaugam ciupercile si le lasam sa se soteze cateva minute, la foc mai mare, apoi presaram putina sare peste ele si putin din condimente, adaugam vinul si le lasam sa fiarba pana cand sosul scade consistent.
Cand ciupercile sunt bine patrunse, adaugam si ardeii.
Separat prajim carnatii, apoi ii lasam la scurs si ii adaugam in mancare.
Curatam restul de usturoi, il pisam cu putina sare, apoi adaugam mustarul peste el si smantana.
Adaugam acest sos peste ciuperci, amestecam intens, apoi potrivim gustul cu condimente si mai lasam mancare pe foc pana da intr-un clocot sau doua, nu mai mult.
Dupa stingerea focului, adaugam verdeata tocata si putin mai tarziu, parmezanul ras.
Va asigur ca a iesit o mancare delicioasa!
1
Se pot adauga mai multe feluri de ciuperci, pentru un gust mai bun.
2
Cand caramelizam ceapa, nu adaugam sare, intrucat sarea ajuta legumele sa isi lase lichid, si nu ne dorim asta, sarea se va adauga spre final de fierbere a mancarii, pentru a accentua gustul.