Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

de Merisor in Pui, 22 Dec 2015 | 4282 vizualizari

 

Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si asta din cauza lui Vladutz si tin sa-i multumesc mult pentru asta!
Face niste sosuri de te lingi pe degete.
Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.
Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare! <3

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui in sos alb de branzeturi:

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.

Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.

Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.

La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.

Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.

Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.

Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.

Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui in sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

dantes 1

01.01.2016, 09:48

Super!

mirela0911 1

03.01.2016, 12:09

Ce bune trebuie sa fie!

Catalina L 1

06.01.2016, 16:10

f bune, garantate
n-am vazut-o caci eram in vacanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de cascaval cu cartofi dulci