Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

de Merisor in Pui, 22 Dec 2015 | 4383 vizualizari

 

Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si asta din cauza lui Vladutz si tin sa-i multumesc mult pentru asta!
Face niste sosuri de te lingi pe degete.
Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.
Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare! <3

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui in sos alb de branzeturi:

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.

Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.

Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.

La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.

Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.

Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.

Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.

Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui in sos alb de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de brânzeturi