Prajitura cu branza si fragute

de simona72 in Prajituri, 17 Iun 2013 | 4183 vizualizari

 

Simbata am avut o zi plina de treburi, trebuia sa fac ceva dulce, aveam cu ce dar nu aveam inspiratie....asa ca am cerut ajutorul bucatarasilor care imediat mi-au sugerat retete una mai buna ca cealalta. Le multumesc tuturor pt sugestii...si asa am ajuns sa fac aceasta prajitura pe care a facut-o bucataras crisulina, iar ea a luat-o de la Miha...

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • esenta de rom
  • 1plic praf de copt
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • pt umplutura:
  • 300 gr brinza dulce de vaci
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri smintina
  • 150-200 gr fragute
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fragute:

Blat: ouale cu zaharul se mixeaza bine de tot pina-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele si esenta de rom, in tot acest timp mixind in compozitie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de oua amestecind de data aceasta cu un tel. Se pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda de silicon am folosit eu.

Pt umplutura: se amesteca bine de tot brinza cu zaharul, oul si smantina , iar la final se adauga fragutele care se incorporeaza in brinza. Se adauga compozitia de brinza peste aluat, se da la cuptorul incins la 160-170 grade pt o ora. Eu am mai lasat prajitura inca 10 minute in cuptor cu focul stins, iar apoi cu usa intredeschisa inca 10 minute.

Dupa ce s-a racit de tot am scos-o pe un platou si am presarat zahar pudra.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fragute" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură roz sau un altfel de Krem á la Krem