Mancare de mazare cu gnocchi si carnati

de Merisor in Porc, 11 Noi 2015 | 3218 vizualizari

 

Incerc sa combin in fel si chip ingredientele, pentru a-i surprinde placut pe baieti, cu altfel de mancare, aporoape de fiecare data.
De data aceasta am combinat mazarea cu gnocchi, carnati dar si niste sunca presata cu crusta din boabe de piper.
A iesit tare gustoasa si v-o recomand cu drag!
Si cum gazele au fost oprite toata ziua, din cauza unei avarii, am preparat aceasta mancare la multicooker.

 

INGREDIENTE

  • 450 g mazare cu morcovi(pachet congelat)
  • 600 g gnocchi
  • 4 carnati semiafumati(Radic)
  • 250 g sunca presata, in crusta de boabe de mustar
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 250 g pasta de rosii cu ardei copt
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • marar
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu gnocchi si carnati:

Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute.

Se curata radacina de patrunjel, se taie in cuburi si se adauga peste ceapa cand aceasta devine sticloasa.

Se adauga carnatii prajiti in prealabil si taiati in rondele, precum si sunca presata taiata in cuburi, mazarea congelata si se acopera totul cu apa fierbinte.

Se seteaza programul Stew pentru o ora.

Dupa 20 de minute, se ridica capacul si se asezoneaza mancarea cu putina sare si condimente, dar si cu pasta de rosii cu ardei copti, se mai lasa la fiert 15 minute, dupa care se adauga ardeii tocati in cuburi si gnocchi.

Se mai potriveste gustul de sare si condimente, iar dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, se adauga verdeata tocata marunt.

Am setat timpul de preparare pentru o ora, dar in maxim 45 de minute, mancarea a fost gata, asa ca am deconectat aparatul inainte de expirarea timpului setat.

 

TIPS-URI

1

In timpul calirii cepei nu se va adauga sare, dar se va adauga putin zahar, pentru a obtine un delicios gust de caramelizat.

2

Sarea se va adauga in mancare, spre final de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu gnocchi si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Catalina L 1

13.11.2015, 21:43

Panacris 1

18.11.2015, 19:27

Bunăăăăăăăăăă!

Merisor 1

18.11.2015, 19:35

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne si cascaval