Sincera sa fiu, am avut intentia sa prepar niste cornuri, dar apoi le-am transformat in niste briose, pentru a mai scurta din timp.
Nu stiu daca denumirea de briose chiar se potriveste, avand in vedere ca sunt preparate din aluat usor dospit, dar pentru ca le-am copt in formele de briose, m-am gandit sa le denumesc dupa forma pe care o au.
Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru.
Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.
Mixam untul impreuna cu mascarponele si zaharul, adaugam oul, esenta, putina sare si uleiul si omogenizam.
Adaugam laptele caldut, apoi incorporam treptat faina, mai intai pe cea cu agentul de crestere, apoi pe cealalta.
Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul la odihnit aproximativ 15 minute.
Pentru umplutura, frecam untul cu mascarponele si tot zaharul, adaugam si scortisoara, atat cat sa obtinem aroma dorita. Eu am mai plusat si scortisoara simpla, pentru a intensifica aroma.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi pe care le ungem cu compozitia de umplutura, apoi le rulam, nu prea strans, le asezam int-o tava si le dam la frigider pentru 15-20 de minuet, acoperite cu o folie alimentara. Eu am mai decupat rulourile in altele doua, dupa dimensiunile tavilor.
Scoatem apoi rulourile de la rece, le portionam asa incat sa incapa in formele de briose, le ungem pe deasupra cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si le presaram cu mac.
Le dam la cuptor pentru 35-40 de minuete, la 180 de grade.
Sa va fie de folos!
1
Cantitatea de faina, poate varia in functie de tipul ingredienteleor folosite. Nu se va amesteca de la inceput, toata cantitatea cu garantul pentru aluaturi dospite, pentru ca nu vom sti cu precizie cata inghite aluatul.
2
Mascarponele, l-am adaugat pentru a mai estompa din gustul untului, care nu-i chiar pe placul nostru, folosit in exces.