ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Papillotes de somon umplut

In Somon la 29 Noi 2011

Fileul,fara piele,il tai in doua pe verticala,il condimentez,cu sare,piper si chimion;pe una din ele pun sos pesto,deasupra rosii uscate taiate,putin din verdeturi taiate,deasupra pun al doi-lea fileu si pun scobitori sau cine stie ,legat cu sfoara alimentara;in forma pun verdeturi...

Crap umplut

In Crap / Caras la 29 Noi 2011

Pestele curatat de solzi, intestine, urechi, spalat bine prin interior, uscat cu un prosop de bucatarie, condimentat cu generozitate, este lasat deoparte; Intr-un vas cu putin ulei incins, se caleste ceapa tocata marunt, ciupercile, nuca, se condimenteaza, se adauga painea inmuiata in apa,...

Carnati

In Mezel de casa la 29 Noi 2011

Carnea spalata, lasata sa se scurga, se da la masina de tocat impreuna cu usturoiul si ardeii curatati de seminte; Totul se amesteca foarte bine cu sare, cimbru si vin alb; Se face cate o chifteluta, se prajeste si in acest fel se vede daca mai trebuie ceva; daca totul este in regula se umplu...

Toba la sticla

In Mezel de casa la 29 Noi 2011

Toate ingredientele spalate bine, capul taiat, le pun in oale separate pentru ca sunt multe si trebuie sa fiarba lejer; in fiecare oala pun cate o mana de sare, 4-5 frunze de dafin, 3 linguri de boabe piper, ienibahar si coriandru. Las totul sa fiarba incet cateva ore iar spre sfarsit adaug cate...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 31 Oct 2011

Ouale batute cu zahar pana-si dubleaza volumul, apoi se adauga pe rand ulei, mere, arome, faina amestecata cu praful de copt. Totul se rastoarna in tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt si se da la cuptor 40 minute. Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.

Peste in stil mediteranean

In Peste la 31 Oct 2011

Pe un tocator se pun maslinele, usturoiul si semintele de pin. Se toaca bine cu un cutit, se pun intr-un castron, se adauga pesmetul, 4 linguri cu ulei, sare si piper dupa gust. Jumatate din cantitatea obtinuta se pune intr-un vas termorezistent, deasupra pestele condimentat cu arome speciale (eu...

Salata de pui cu avocado

In Salate la 31 Oct 2011

Pentru pui se pot folosi 2 variante: condimentat, pus pe gratar, apoi taiat julienne si metoda folosita de mine: l-am fiert cateva minute, apoi l-am taiat suvite, l-am condimentat, apoi l-am calit putin in 1 lingura de ulei de masline (nu trebuia sa folosesc metoda asta,dar am comis-o)....

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2011

Jambonul l-am pus pe gratar cateva minute, apoi l-am taiat julienne. Intr-o tava de yena unsa cu unt am pus jumatate din cantitatea de conopida desfacuta marunt, jumatate din cantitatea de cartofi fierti taiati cubulete, condimente. Urmeaza jambonul, restul de conopida si cartof, deasupra...

Snitele de conopida

In Mancaruri de legume la 31 Oct 2011

Conopida curatata,se opareste 5 minute in apa cu sare. Se scoate, iar dupa ce s-a scurs si s-a racit, se taie felii (conopida intreaga, fara a fi desfacuta). Intr-un castron se bat ouale cu usturoiul pisat sau praf, sare, piper, faina si se subtiaza cu putina apa. Se trec feliile de conopida...

Mancare de gutui cu pui

In Pui la 30 Oct 2011

Carnea de pui prajita in unt si ulei,apoi scoasa pe o farfurie; gutuile spalate,sterse,taiate in sferturi,scoasa casuta cu seminte,taiate in felii mai groase,se stropesc cu zeama de lamaie apoi se prajesc in acelasi unt de la carne dupa care se scot si ele pe farfurie; tot in untul...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 30 Oct 2011

Gutuile bine sterse sau spalate de puf,le curat de coaja apoi scot sfere cu o forma speciala,direct in castronul cu apa si zeama de la 1lamaie;cu acelasi castron,3la numar,2cani cu apa si batonul de vanilie,fac un sirop suficient de legat si spumuit daca e nevoie; adaug gutuile si las sa...

Chec frantuzesc

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Se face o crema fina din unt si zahar,se adauga ouale pe rand apoi faina amestecata cu praful de copt si sare; se imparte compozitia in doua boluri iar unul se amesteca cacao dizolvata in lapte si floare de portocal iar in al doi-lea,coaja de lamaie si esenta; cele doua compozitii se pun pe...

Prajitura Floarea soarelui

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Portocala spalata cu apa calda,stearsa,taiata in cubulete,se pune in blender pana devine o pasta; se adauga galbenusurile,zaharul si ulei; se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu faina si praful de copt,vanilia si albusurile batute spuma; totul se amesteca usor cu lingura sau...

Briose umplute cu carnati

In Aperitive / Garnituri la 30 Oct 2011

Carnatii se prajesc in ulei,se scot,se taie rondele si se lasa pe o farfurie; ouale batute cu piper,nucsoara,amestecate cu lapte,faina,malai si praf de copt iar la urma cascavalul ras; in fiecare forma de briosa se pune cate o lingurita de aluat,1-2 rondele de carnati si se acopera cu alta...

Cozi de raci cu paste

In Fructe de mare la 30 Oct 2011

Racii curatati(doar cei vii),se oparesc cateva minute in apa cu sare,se scot iar dupa ce s-au racit,se scoate carnea de la coada si de la clesti; pastele se pun la fiert conform instructiunilor de pe pachet; intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se adauga usturoiul intreg,se prajeste fara...

Mini tarte cu cascaval si rosii

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2011

Formele de tarta se tapeteaza cu aluat, se inteapa cu furculita,deasupra hartie de copt apoi o mana de fasole boabe,dupa care se dau la cuptor la foc mic 10-15min;se rastoarna fasolea,se elimina hartia de copt si se umple cu amestecul facut din cascaval,oua,sare,piper,rosii taiate in sferturi sau...

Mini cakes cu masline si rosii uscate

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2011

Se amesteca ouale cu ulei,lapte,se adauga faina cu praful de copt,rosiile taiate,cascavalul ras,maslinele taiate rondele,lasand cateva pentru decor,sare si piper dupa gust;se rastoarna in forme si se coc 30min la foc mediu.

Mini cakes cu sunca

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2011

Intr-un bol se amesteca ouale cu ulei,lapte,se adauga faina amestecata cu praful de copt,cascavalul ras,jambonul taiat cubulete,sare,salvie si piper dupa gust;se rastoarna in forme si se coc 30min la foc mediu.

Muraturi

In Muraturi la 9 Oct 2011

Toate ingredientele curatate,spalate,taiate se pun intercalat in bidon,ultimul strat fiind cel de frunze si marar;apa fiarta cu sare se toarna peste muraturi,se pune capacul,dupa 2zile se dizolva aspirina in putina zeama apoi se vantura saramura sa se omogenizeze toate aromele;este bine sa se mai...

Pastrav cu migdale

In Pastrav la 30 Sep 2011

Migdalele,se prajesc in putin unt fara sa se arda;pestele curatat,spalat,condimentat,dat prin faina,se pune in tava si se da la cuptor 5min;se scoate tava se adauga smantana amestecata cu usturoiul pisat si migdale(oprind 1lingura pentru decor)si se mat tine la cuptor 10min;se serveste cu lamaie.

Mini cakes cu lamaie si mac

In Prajituri la 30 Sep 2011

Ouale batute se amesteca cu zahar iar cand si-au dublat volumul se adauga faina cu praful de copt,untul cate putin,macul si zeama de lamaie cu pulpa; Formele se ung cu putin ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor 25-30min. Dupa ce s-au racit se toarna...

Mini cakes cu branza si struguri

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2011

Ouale,amestecate cu sare,piper,ulei cate putin,lapte,praful de copt,faina,branza rasa,strugurii daca sunt mari taiati si rozmarin taiat,lasand cateva ace pentru ornat si de asemenea si struguri;compozitia se toarna in forme,deasupra boabe de struguri si ace de rozmarin;se da la cuptor 3omin si se...

Madeleine-reteta clasica

In Prajituri la 29 Sep 2011

Se amesteca ouale cu un praf de sare,zahar,apa de floare de portocal,putin lapte,faina si praful de copt cernute impreuna,untul si restul de lapte;formele se ung cu putin unt topit sau ulei cu pensula,apoi se toarna compozitia si se dau la cuptor 15-20min;pentru ca nu mi-am adus decat o singura...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 22 Sep 2011

Jumatate din cantitatea de unt impreuna cu zaharul brun si mierea se pun intr-o forma rotunda(eu am pus intr-o cratita) sa se topeasca. Se adauga jumatatile de prune asezate cu taietura in sus iar printre ele restul fructelor. Intr-un castron se cerne faina cu scortisoara, praful de copt si...

Pui manastiresc by Radu Anton Roman

In Pui la 21 Sep 2011

Puiul va fi curatat, portionat si spalat. Pulpele, pieptul si aripile se dau deoparte, iar restul se pune la fiert in apa cu putina sare. Pulpele taiate in doua, pieptul in bucati mai mici, se condimenteaza cu piper, cimbru, boia. Se pun la prajit in unt. Ceapa tocata se pune si ea in putin...

Iaurt de baut

In Bauturi la 21 Sep 2011

Amesteci laptele cu iaurtul,umpli paharele din iaurtiera si pentru Sana,tii in priza 6ore,pentru iaurt mai gros 7ore iar daca vrei sa faci branza pentru copil,tii 10ore rastorni continutul paharelor intr-un tifon,lasi sa se scurga 15-20min apoi o folosesti;in loc de iaurtul din comert,poti folosi...

Melci cu carne

In Aperitive / Garnituri la 20 Sep 2011

In tigaia cu ulei, am calit ceapa taiata marunt, am adaugat carnea amestecand mereu. Dupa ce carnea s-a strans si a scazut si sucul din ea, am adaugat 1pahar de vin si 1 pahar de apa, am pus capacul si am lasat sa fiarba incet. Dupa ce a scazut, am oprit focul, am adaugat putina verdeata tocata...

Porc la tava cu legume

In Porc la 20 Sep 2011

Carnea portionata,spalata,uscata,condimentata,am pus-o in tava cu ulei si 1cana cu apa la cuptor pentru 30min;intre timp,legumele curatate taiate felii le-am pus in alta tava si le-am condimentat cu sare ,piper,deasupra crengutele de rozmarin,carnea,sosul si uleiul de la carne,paharul cu vin,a...

Creme brulee cu smochine si boabe de struguri

In Dulciuri la 17 Sep 2011

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu semintele de la batonul de vanilie doar cat se incalzeste; separat se amesteca zaharul cu galbenusurile,se amesteca cu smantana si se da la frigider 2h; se pune apoi crema in forme,pe jumatate se pun boabele de struguri iar in partea opusa...

Creme brulee cu anason stelat

In Dulciuri la 17 Sep 2011

Smantana se pune intr-un vas pe foc mic(doar cat se incalzeste),impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si anasonul; separat se freaca galbenusurile cu zahar,se amesteca cu smantana si se da la frigider 1h; se scot stelutele,se pune crema in forme,formele intr-o tava cu apa calda iar...

Afisate 631 - 660 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]