Pui manastiresc by Radu Anton Roman

de ianculubita in Pui, 21 Sep 2011 | 14148 vizualizari

 

Nu stiu de ce suntem tot mai mult atrasi de bucatariile altor popoare si uitam de bucataria noastra;probabil din curiozitate,apoi din placere;am rasfoit cartea regretatului Radu Anton Roman(mare OM si la propriu si la figurat) si cu ingredientele pe care le-am avut am facut acest pui incredibil de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1pui
  • 1cutie de ciuperci
  • 200g kaizer
  • 300ml smantana
  • 1ceapa mare
  • 2oua
  • 1pahar cu vin alb
  • 3catei de usturoi
  • 50g unt
  • verdeata
  • sare,piper,boia,cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc by Radu Anton Roman:

Puiul va fi curatat, portionat si spalat. Pulpele, pieptul si aripile se dau deoparte, iar restul se pune la fiert in apa cu putina sare. Pulpele taiate in doua, pieptul in bucati mai mici, se condimenteaza cu piper, cimbru, boia. Se pun la prajit in unt.

Ceapa tocata se pune si ea in putin unt la calit, apoi kaizerul taiat felii de asemenea, ciupercile scurse si clatite. Dupa cateva minute se stinge cu vin si supa din bucatile care au fiert. Se adauga carnea prajita si carnea dezosata din bucatile fierte.

Se amesteca si se da la cuptor 15-20minute. Dupa ce se scoate, se potriveste de gust, apoi se adauga smantana amestecata cu ouale batute, verdeata, putina sare si piper si vorba maestrului..."e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata"

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc by Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

onutta21 1

23.09.2011, 14:13

Au doamne ce bine arata ........ o sa il incerc si eu ....trebuie neaparat

novembber 1

23.09.2011, 18:07

Foarte bine arata! O sa incerc si eu, dar in loc de conserva de ciuperci o sa pun crude, imi plac mai mult.

tiby 1

25.09.2011, 11:26

super super bun...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui rustic cu cartofi , la vas roman