Orez Mandarin

de Toamna07 in Porc, 19 Noi 2013 | 8384 vizualizari

 

Daca va hotarati sa gatiti acest preparat chinezesc pentru un pranz obisnuit in familie sau pentru o intalnire cu prietenii,veti obtine rezultate excelente !
Mandarin fried rice - Orez madarin se prepara cu orez basmati, dar eu am vrut sa folosesc orez brun integral care are calitati net superioare celui decorticat,fiind o importanta sursa de vitamine si minerale,un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane :
  • 250 g orez brun sau basmati
  • 150 g de jambon
  • 3 oua pentru o omleta
  • ghimbir (cat o nuca mica)
  • o legatura de ceapa verde tocata
  • 4 catei de usturoi taiat feliute
  • 1 ardei gras verde tocat cubulete
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 ardei iute rosu
  • sare si piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Mandarin:

Fierbem orezul (al dente) in apa cu sare si o lingurita de ulei.Dupa ce a fiert orezul scurgem apa si punem capacul.Orezul isi va definitiva fierberea la aburi.

Batem ouale si facem o omleta moale.

Punem 4 linguri de ulei intr-o tigaie si punem la calit ghimbirul curatat si tocat.Adaugam usturoiul,ceapa verde,ardeiul si jambonul taiat cubulete. Cand sunt aproape facute ,punem peste legume orezul racit si omleta feliata marunt,apoi amestecam bine. Dupa 2 minute turnam sosul de soia si condimentam cu sare si piper.

Oprim cateva fire de legume pentru ornat,daca dorim.

O nebunie de gusturi !:) Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Mandarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc Sichuan