Intr-un bol amesteci grisul,faina,si praful de copt;in alt bol branza,zaharul,aromele,ouale batute,iaurt si putina sare;intr-o tava,tapetezi fundul cu jumatate din cantitatea de unt taiat cubulete,pui jumatate din cantitatea de gris,jumatate de branza,jumatate de stafide presarate...
Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt;portocala curatata,indepartata pielita de pe felii,se taie cubulete;in fiecare forma...
Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate...
In tigaia cu ulei incins,se caleste pieptul taiat suvite,se adauga ciupercile,dupa ce a scazut apa din ele,se condimenteaza,se amesteca cu pastele fierte si scurse,apoi cu sosul de branza si se serveste cu busuioc deasupra.
Intr-un vas se amesteca ingredientele solide faina,malai,zahar,sare si praf de copt;in alt vas se amesteca oul batut cu ulei,lapte apoi cu faina;in formele de briose se pune cu lingura aluat,se coc 20-30min.se scot din forme dupa ce s-au racit apoi se pudreaza cu zahar
Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui...
In primul rand pun formele de silicon in apa rece apoi incep sa pregatesc budinca de vanilie in vas pe foc mic 400ml lapte,2linguri de zahar si praful;amestec cu telul pana se ingroasa;fac repede si budinca de cacao la fel doar ca mai adaug 2linguri praf de cacao pentru o aroma mai puternica;pun...
Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se rastoarna carnea cu tot cu ulei, se lasa la calit cu capac 15-20 min, se adauga ciupercile taiate...
Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte,...
Palariile se calesc in tigaie fara ulei 5 minute pe ambele parti si se scot; intr-un bol se piseaza 2 catei de usturoi amestecat cu oul, faina, lapte, jumatate de legatura de marar tocat, sare si piper; se trec palariile prin acest aluat si se pun la prajit in ulei mult;
In acest timp se...
Umplutura este un fel de salata,putin mai picanta decat salata obisnuita;intr-un castron tai cubulete cartofii,morcovul,castravetele curatat de coaja si seminte daca e cazul,apoi restul ingredientelor,condimentezi,adaugi maioneza amestecata cu mustar si pe fiecare file de peste pui cate 1-2...
Intr-un bol pui pieptul taiat cubulete amestecat cu condimente din belsug,ulei,sosul de soia,laptele,acoperi cu o folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.Faci frigarui,alternand carnea cu caise si bucati de ceapa,le pui pe gratar si se servesc calde cu garnitura de orez sau cu ce vrea...
Preparare prajitura cu branza si fructe.
Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,intins intr-o forma de tort (eu am folosit un vas mic de yena) si formezi o margine putin mai inalta apoi se da forma la rece;
Intre timp,se amesteca branza cu 1lingura de zahar,zeama de lamaie,frisca...
Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte...
Gura paharului unsa cu zeama de lamaie apoi data prin zahar colorat;versi in pahar lichiorul cu gheata maruntita iar sucul de portocala il torni foarte incet cu paharul aplecat astfel incat sa nu se amestece;se serveste cu pai si eu am facut stelute din coaja de portocala
Amesteci laptele cu cacao, zahar si cafeaua fierbinte, la sfarsit adaugi coniacul, rastorni in 2 cani de sticla si servesti cu ciocolata rasa deasupra.
In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de...
In vasul cu ulei incins, pui ardeiul taiat cubulete mai mari, ghimbirul pentru 1-2min, apoi adaugi laptele, concentratul dizolvat intr-o cana de apa fierbinte, pieptul taiat julienne. Lasi sa fiarba 20-30 min dupa care condimentezi dupa gust; Se serveste calda cu lamaie iar deasupra cu frunze de...
Pieptul taiat cubulete, condimentat din belsug, dupa 20min. il calesc in ulei. Dupa ce s-a rumenit il pun intr-un vas, peste el orezul, sare, coriandru, laptele. In mijlocul orezului, faci o gaura, pui ardeiul intreg, dai vasul la cuptor la foc mic 30 min apoi se serveste cald cu salata de sezon.
Pestele curatat,spalat,se pune la fiert impreuna cu zarzavatul,sare si cateiii de usturoi;in acest timp,se pune untul in tigaie,cand s-a topit se adauga faina,apoi smantana si se condimenteaza;daca vi se pare prea gros,se poate adauga putin lapte;
intr-un vas termorezistent,se pune jumatate...
Fructele proaspete,curatate,taiate cubulete,se pun intr-un bol cu zahar si sucul de mandarine;fructele uscate,taiate cubulete se pun intr-un bol,peste ele se rastoarna 1cana de ceai fierbinte,se acopera si se lasa 15-20min;dupa acest timp,se strecoara si dupa ce sunt bine scurse se amesteca cu...
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o...
Carnatii se prajesc in ulei dupa care se scot; in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, iar dupa cateva minute rosiile din cutie; dupa ce s-a format un sos, se adauga si carnatii, vinul, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust apoi se serveste cu cartofi natur sau...
Bucata de carne taiata in portii mai mici,i-am dat multa sare,am pus-o intr-o cutie cu capac in frigider 1saptamana;in oala cu zeama de varza,am pus toate mirodeniile si jumatate din cantitatea de usturoi pisat;cand a inceput sa fiarba am adaugat si carnea,am lasat-o pana cand furculita a intrat...
Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se...
Biscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu nuca de cocos verde si zahar pudra.
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior;
Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui in mijlocul aluatului, cubuletele de unt deasupra, iar marginile aluatului le rasucesti spre...
Intr-un vas am pus laptele,zaharul,fulgii de amarant pe foc,am amestecat continuu pana s-a ingrosat,am pus in boluri,deasupra 2linguri de dulceata de visine,am pus bolurile la frigider 1h apoi am servit;este extraordinar de bun,merita sa incercati,dar mai ales pentru copii.
Placinta cu branza si foi de gris
Intr-un bol amesteci grisul,faina,si praful de copt;in alt bol branza,zaharul,aromele,ouale batute,iaurt si putina sare;intr-o tava,tapetezi fundul cu jumatate din cantitatea de unt taiat cubulete,pui jumatate din cantitatea de gris,jumatate de branza,jumatate de stafide presarate...
Briose cu martipan si portocale
Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt;portocala curatata,indepartata pielita de pe felii,se taie cubulete;in fiecare forma...
Tarte portugheze
Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate...
Paste cu pui si ciuperci
In tigaia cu ulei incins,se caleste pieptul taiat suvite,se adauga ciupercile,dupa ce a scazut apa din ele,se condimenteaza,se amesteca cu pastele fierte si scurse,apoi cu sosul de branza si se serveste cu busuioc deasupra.
Paste cu nuci
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se tin conform instructiunilor de pe pachet,se scurg apoi se amesteca cu nuca si zahar
Briose yankee cu porumb
Intr-un vas se amesteca ingredientele solide faina,malai,zahar,sare si praf de copt;in alt vas se amesteca oul batut cu ulei,lapte apoi cu faina;in formele de briose se pune cu lingura aluat,se coc 20-30min.se scot din forme dupa ce s-au racit apoi se pudreaza cu zahar
Gutui cu apa de trandafiri si topping crocant
Pui pe foc timp de 10min intr-un vas apa,zahar,batonul de vanilie,cuisoarele,coaja si sucul de lamaie,iar dupa ce s-a format acest sirop adaugi apa de trandafiri;gutuile curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le imparti in forme individuale,deasupra imparti siropul cat sa le acopere,pui...
Budinca
In primul rand pun formele de silicon in apa rece apoi incep sa pregatesc budinca de vanilie in vas pe foc mic 400ml lapte,2linguri de zahar si praful;amestec cu telul pana se ingroasa;fac repede si budinca de cacao la fel doar ca mai adaug 2linguri praf de cacao pentru o aroma mai puternica;pun...
Coronita cu carne
Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se rastoarna carnea cu tot cu ulei, se lasa la calit cu capac 15-20 min, se adauga ciupercile taiate...
Chec cu mere
Galbenusurile frecate cu jumatate din zahar, ulei cate putin pana rezulta o crema fina, se adauga zeama de portocala si aromele; albusurile batute spuma cu sare si restul de zahar, se adauga la galbenusuri, apoi cu grija faina amestecata cu praful de copt; merele curatate de coaja si seminte,...
Ciuperci pane
Palariile se calesc in tigaie fara ulei 5 minute pe ambele parti si se scot; intr-un bol se piseaza 2 catei de usturoi amestecat cu oul, faina, lapte, jumatate de legatura de marar tocat, sare si piper; se trec palariile prin acest aluat si se pun la prajit in ulei mult; In acest timp se...
Somon umplut
Umplutura este un fel de salata,putin mai picanta decat salata obisnuita;intr-un castron tai cubulete cartofii,morcovul,castravetele curatat de coaja si seminte daca e cazul,apoi restul ingredientelor,condimentezi,adaugi maioneza amestecata cu mustar si pe fiecare file de peste pui cate 1-2...
Frigarui exotice
Intr-un bol pui pieptul taiat cubulete amestecat cu condimente din belsug,ulei,sosul de soia,laptele,acoperi cu o folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.Faci frigarui,alternand carnea cu caise si bucati de ceapa,le pui pe gratar si se servesc calde cu garnitura de orez sau cu ce vrea...
Prajitura cu branza (2)
Preparare prajitura cu branza si fructe. Piscoturile sfaramate,amestecate cu untul topit,intins intr-o forma de tort (eu am folosit un vas mic de yena) si formezi o margine putin mai inalta apoi se da forma la rece; Intre timp,se amesteca branza cu 1lingura de zahar,zeama de lamaie,frisca...
Blue Hawaian
Pui toate ingredientele in shaker si servesti cu gheata sfaramata si pai
Crema de limoncello
Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte...
La vedova in verde
Gura paharului unsa cu zeama de lamaie apoi data prin zahar colorat;versi in pahar lichiorul cu gheata maruntita iar sucul de portocala il torni foarte incet cu paharul aplecat astfel incat sa nu se amestece;se serveste cu pai si eu am facut stelute din coaja de portocala
Cafea andaluza
Amesteci laptele cu cacao, zahar si cafeaua fierbinte, la sfarsit adaugi coniacul, rastorni in 2 cani de sticla si servesti cu ciocolata rasa deasupra.
Acqua cotta
In cratita cu ulei incins,pui ceapa taiata pestisor,prazul si tulpina de telina rondele,morcovul si ardeiii cubulete,2catei de usturoi zdrobiti si lasi sa se caleasca 2-3min,dupa care adaugi rosiile oparite,decojite si taiate felii,mazarea,fasolea scurse si clatite cu apa rece,spanacul(de...
Supa de pui cu lapte de cocos
In vasul cu ulei incins, pui ardeiul taiat cubulete mai mari, ghimbirul pentru 1-2min, apoi adaugi laptele, concentratul dizolvat intr-o cana de apa fierbinte, pieptul taiat julienne. Lasi sa fiarba 20-30 min dupa care condimentezi dupa gust; Se serveste calda cu lamaie iar deasupra cu frunze de...
Pui cu lapte de cocos
Pieptul taiat cubulete, condimentat din belsug, dupa 20min. il calesc in ulei. Dupa ce s-a rumenit il pun intr-un vas, peste el orezul, sare, coriandru, laptele. In mijlocul orezului, faci o gaura, pui ardeiul intreg, dai vasul la cuptor la foc mic 30 min apoi se serveste cald cu salata de sezon.
Pastrav gratinat
Pestele curatat,spalat,se pune la fiert impreuna cu zarzavatul,sare si cateiii de usturoi;in acest timp,se pune untul in tigaie,cand s-a topit se adauga faina,apoi smantana si se condimenteaza;daca vi se pare prea gros,se poate adauga putin lapte; intr-un vas termorezistent,se pune jumatate...
Salata de fructe
Fructele proaspete,curatate,taiate cubulete,se pun intr-un bol cu zahar si sucul de mandarine;fructele uscate,taiate cubulete se pun intr-un bol,peste ele se rastoarna 1cana de ceai fierbinte,se acopera si se lasa 15-20min;dupa acest timp,se strecoara si dupa ce sunt bine scurse se amesteca cu...
Trunchi de copac
Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul, adaugi zaharul vanilat razatura de la citrice, untul si amesteci totul pana devine o crema consistenta; Adaugi faina amestecata cu amidon, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare si amesteci totul usor cu o lingura. Ungi cu unt o...
Mancare cu carnati proaspeti
Carnatii se prajesc in ulei dupa care se scot; in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, iar dupa cateva minute rosiile din cutie; dupa ce s-a format un sos, se adauga si carnatii, vinul, dupa cateva clocote se condimenteaza dupa gust apoi se serveste cu cartofi natur sau...
Kaiser de casa
Bucata de carne taiata in portii mai mici,i-am dat multa sare,am pus-o intr-o cutie cu capac in frigider 1saptamana;in oala cu zeama de varza,am pus toate mirodeniile si jumatate din cantitatea de usturoi pisat;cand a inceput sa fiarba am adaugat si carnea,am lasat-o pana cand furculita a intrat...
Palmieri cu nuca
Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se...
Braduti
Biscuitii dati prin masina de tocat se amesteca bine cu untul si restul ingredientelor, iar cand a rezultat un aluat suficient de tare, se pune cate putin in forme, se rastoarna pe platou si se pudreaza cu nuca de cocos verde si zahar pudra.
Galette cu prune
O forma rotunda o tapetezi cu hartie de copt, pui aluatul in interior lasand marginile in exterior; Intr-un castron pui prunele taiate, zahar, migdale, scortisoara si nuca; Acest amestec il pui in mijlocul aluatului, cubuletele de unt deasupra, iar marginile aluatului le rasucesti spre...
Lapte cu amaranth
Intr-un vas am pus laptele,zaharul,fulgii de amarant pe foc,am amestecat continuu pana s-a ingrosat,am pus in boluri,deasupra 2linguri de dulceata de visine,am pus bolurile la frigider 1h apoi am servit;este extraordinar de bun,merita sa incercati,dar mai ales pentru copii.