ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Chec cu lavanda ci ciocolata

In Prajituri la 15 Mar 2013

Galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si zahar, adaugam treptat margarina topita si racita, mixand energic, apoi laptele, faina amestecata cu praful de copt, lavanda, esenta de lavanda iar la sfarsit albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula. Rasturnam compozitia in tava cu...

Mozzarella pane

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2013

Branza o taiem in felii groase de 2degete,le mai uscam daca e cazul cu prosoape de hartie,apoi le trecem de 3ori prin ou batut apoi fulgi de cartofi si le punem la prajit in baie de ulei foarte incins cate 1min pe fiecare parte. Se servesc pe pat de salata verde stropita cu ulei de masline si...

Varza calita la cuptor

In Porc la 14 Mar 2013

Varza daca esta sarata si acra,o punem in apa rece 20-30min(eu nu am desarat-o,pentru ca e pusa de mine si nu are nevoie);in acest timp,in vasul de gatit calim ceapa tocata marunt in untura incinsa,adaugam varza taiata fideluta si bine stoarsa,dupa cateva minute adaugam pasta de ardei si sucul de...

Crap la cuptor pe pat de legume

In Crap / Caras la 14 Mar 2013

Toate legumele curatate,spalate,taiate dupa dorinta fiecaruia dar nu prea groase, le punem in tava,le pudram cu sare si piper,deasupra pestele condimentat,printre bucatile de peste punem rondele de rosii si felii subtiri de lamaie,usturoiul,rasturnam vinul,uleiul,acoperim si dam la cuptor...

Oua in manta de carne

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2013

Ouale de prepelita fierte tare le tinem in apa rece pentru a se curata mai bine. Scoatem carnea din matele de carnati intr-un castron, adaugam sunca taiata marunt, salvia, patrunjelul, 1 ou si amestecam bine pentru omogenizare. Impartim carnea in 6 portii. Pe fiecare le punem intre 2 folii...

Chiftelute si legume la tava

In Curcan la 11 Mar 2013

Din carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele; Intr-un vas cu apa si putina sare punem la fiert doar pe jumatate cartofii si morcovul iar dupa...

Ciupercute

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2013

Taiem branza in bastonase mai groase, imitand codita de la ciuperca, le punem intr-un bol, le presaram cu piper si le acoperim cu ulei; le lasam acoperite 30 minute; le scoatem, le scurgem iar pe fiecare punem cu o scobitoare cate o jumatate de rosie iar deasupra o decoram cu puncte mici de...

Lasagna cu soia

In Lasagna la 11 Mar 2013

Punem soia intr-un vas sa fiarba 10-15 minute In tigaia cu ulei incins calim ceapa tocata marunt, morcovul si telina date pe razatoare, ardeiii si rosiile taiate cubulete; dupa ce s-au calit si sosul a scazut, condimentam cu sare, piper, chimion, adaugam soia bine scursa, amestecam pentru...

Spirale cu nuca

In Dulciuri la 10 Mar 2013

Aluatul dezghetat se intinde pe masa de lucru, ungem cu miere, deasupra punem nuca macinata amestecata cu scortisoara. Rulam aluatul, apoi taiem bucati late de 2 degete, le punem in tava cu hartie de copt si lasam la foc mare 10 minute.

Arrosto cu fistic

In Vita la 10 Mar 2013

Prajim muschiul in ulei pe toate partie, adaugam in vas sare, piper, usturoiul intreg, apa cat sa-l cuprinda si lasam la foc mic acoperit 1-2 ore. Dupa ce carnea este fiarta, o scoatem pe o farfurie, o acoperim si o lasam la cald. In alta tigaie topim untul, adaugam faina, dupa ce s-a strans,...

Chec cu legume

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2013

Intr-un vas batem bine oul adaugand cate putin ulei, lapte, iaurt, branza si cascavalul ras. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Mixam bine sa se omogenizeze apoi incorporam legumele curatate si taiate in cubulete mici. In tava de chec unsa cu unt si tapetata...

Papillotes de crap umplut cu ciuperci

In Crap / Caras la 8 Mar 2013

Din cele 2fileuri,face 4 bucati,le dam cu sare si le lasam deoparte In tigaia cu unt calim ciupercile taiate cubulete mici,ceapa si usturoiul de asemenea tocate marunt,adaugam patrunjelul,nucsoara,sare,piper si bulionul; lasam sa scada iar dupa ce s-a racit impartim compozitia pe doua felii...

Peste cu rosii si sos de portocale

In Somon la 8 Mar 2013

Pestele condimentat cu sare si thai,pudrat cu putina faina,il prajim in ulei incins cate 1min pe fiecare parte,apoi il scoatem il punem intr-un vas termorezistent; in uleiul ramas punem ceapa rondele,sucul si coaja de la citrice,daca e nevoie mai adauga putin zahar(eu am avut portocala la fel...

Tarta cu branza si fructe

In Dulciuri la 8 Mar 2013

Capitonam forma de tarta cu aluat,deasupra punem branza amestecata cu zahar,un praf de sare,smantana,vanilia si ouale batute,nivelam suprafata, am pus si un rest de stafide,apoi fructele,eu am folosit caise; dam la cuptor la foc mic 40-50min iar dupa ce s-a racit turnam deasupra gelatina...

Tort curcubeu

In Torturi la 7 Mar 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35...

Gogosi grecesti

In Dulciuri la 6 Mar 2013

Intr-un castron facem un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere si 1ceasca cu apa calda; amestecam cu lingura si lasam sa creasca 20 min. in acest timp,intr-un vas pe foc, punem ingredientele pentru sirop,mai putin fisticul iar dupa ce s-a topit zaharul,dam deoparte. In vasul...

Painici umplute

In Piine la 6 Mar 2013

Facem un aluat din faina,drojdie inmuiata cu putin lapte caldut,ou,sare,unt topit si daca mai e nevoie restul de lapte; framantam bine aluatul adaugand cate putin ulei iar cand nu se mai lipeste de palme,formam o sfera,o acoperim si o lasam sa creasca pana-si dubleaza volumul; pe masa...

Ciuperci cu marar

In Mancaruri de legume la 6 Mar 2013

Ciupercile curatate daca e cazul,feliate,le calim in ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt iar dupa ce a scazut apa din ele,adaugam vinul iar dupa cateva minute amestecul de smantana,mustar,marar tocat. Condimentam cu sare,piper si lasam sa fiarba cateva minute pana ce sosul capata un...

Prajitura "Padurea neagra"

In Prajituri la 5 Mar 2013

Intr-un bol batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, zahar si vanilie. Incorporam usor faina amestecata cu cacao si cernuta. Rasturnam in forma de tort cu hartie de copt, deasupra punem ciresele bine scurse si lasam la cuptor 30 minute. O lasam sa se raceasca in forma, apoi o feliem, o...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit unt topit. Acoperim vasul si lasam sa creasca apoi din aluat rupem bucatele in asa fel ca sa fie egale,...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Punem pe foc un vas cu apa, zahar, putina sare si coaja de lamaie, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam mucenicii, reducem focul si-i lasam sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, semn ca au fiert, strecuram si-i punem intr-un vas, ii amestecam cu nuca macinata si scortisoara...

Budinca de orez cu pere

In Dulciuri la 4 Mar 2013

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar; dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de lamaie,mai lasam vasul pe foc amestecand 2-3min apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin; incorporam...

Cotlet tiganesc

In Porc la 4 Mar 2013

Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele le scoatem si pe ele; in tigaie daca nu mai avem ulei mai punem...

Supa crema de cartofi cu fructe de mare

In Supe la 4 Mar 2013

In primul rand,fructele de mare si cubuletele de somon,le calim in tigaia cu ulei incins apoi le scoatem pe o farfurie si le condimentam cu sare aromata; pe bete de frigarui mici,punem intercalate fructe de mare cu somon,le acoperim cu folie de aluminiu si le lasam la cald; in acest...

Supa crema de urzici

In Supe la 4 Mar 2013

In vasul cu unt calim ceapa uscata  si ceapa verde taiate mai mare,adaugam urzicile bine curatate,foarte bine spalate si oparite,cartofii cubulete,radacina de galangal,1lingurita rasa de sare si completam cu apa de la oparitul urzicilor; lasam sa fiarba 30-40 min apoi scoatem...

Chec cu merisoare

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Galbenusurile se freaca  bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu o spatula; punem jumatate din compozitie in forma de tort unsa si tapetata cu faina,deasupra...

Coltunasi cu urda

In Paste la 28 Feb 2013

Facem un aluat din faina,ou,sare,lapte,formam o sfera pe care o lasam sa se odihneasca 15min;din acest aluat facem 2 foi putin mai groase decat foaia de taitei,o punem pe forma speciala pe care am pudrat-o cu faina; in gauri punem cate 1lingurita de urda pe care am amestecat-o cu galbenus si...

Ciorba de pui a la grec

In Supe/Ciorbe la 28 Feb 2013

Carnea spalata,taiata dupa preferinte,o punem la fiert in apa rece cu dafin,sare si piper,spumuind la nevoie; adaugam zarzavatul taiat cubulete,fierbem 15-20min,adaugam orezul,mai lasam sa fiarba 10min,apoi oprim focul; intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana,zeama de lamaie dupa gust...

Sufleu de caise

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Formele de sufleu le ungem cu putin unt si le tapetam cu migdale;intr-un bol punem caisele bine scurse,galbenusurile,smantana,zahar,vanilia,sucul de lamaie si facem un piure cu blenderul vertical,adaugam albusurile batute spuma apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o...

Alice marinata

In Peste la 28 Feb 2013

Pestele curatat de intestine,cap si sira spinarii,spalat,pudrat cu sare,il lasam sa se odihneasca 10min,timp in care-si ia sare,apoi il acoperim cu otet(nefiert) si lasam vasul acoperit pana a doua zi cand scoatem pestele din otet si-l asezam in borcan intercaland dupa preferinta cu rondele de...

Afisate 511 - 540 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]