Budinca de orez cu pere

de ianculubita in Dulciuri, 4 Mar 2013 | 4536 vizualizari

 

Un desert placut si hranitor!!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 5 linguri branza da vaci proaspata sau 1cutie crema de branza(100g)
  • 1/2 baton de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1-2 pere(depinde cat sunt de mari)
  • unt
  • pesmet alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu pere:

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar;

dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de lamaie,mai lasam vasul pe foc amestecand 2-3min apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin;

incorporam apoi branza amestecata cu galbenusurile apoi albusurile batute spuma,amestecand cu o lingura.

In vasul de yena uns cu putin unt si tapetat cu pesmet,rasturnam compozitia si lasam la cuptor 30 min.

Pentru ca dupa gustul meu a iesit prea dulce,am servit cu sos de fructe de padure,dar se poate servi si cu sos de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu pere si scortisoara