Va recomand reteta mea si nu veti regreta.
Varza daca esta sarata si acra,o punem in apa rece 20-30min(eu nu am desarat-o,pentru ca e pusa de mine si nu are nevoie);in acest timp,in vasul de gatit calim ceapa tocata marunt in untura incinsa,adaugam varza taiata fideluta si bine stoarsa,dupa cateva minute adaugam pasta de ardei si sucul de rosii;lasam sa se caleasca la foc mic cu capac 10-15 min;in acest timp condimentam carnea pe care o punem peste varza;dupa ce varza s-a calit pe jumatate,sau o lasam in acelas vas,sau o rasturnam intr-o tava,deasupra punem carnea,carnatii,acoperim si dam la cuptor la foc mic,intorcand din cand in cand carnea.
Se serveste calda,neaparat cu mamaliguta si ardei iute.
1
recomand ca sa rasturnati varza intr-o tava,in acest fel se gateste mai repede
2
optional cu varza amestecati si 2-3catei de usturoi taiati marunt,varza va avea un gust mai deosebit
3
carnati-i putem adauga dupa ce carnea este aproape facuta pentru ca pentru ei nu trebuie timp mult de gatit