gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Chocolate lava

In Prajituri la 12 Iul 2010

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa. Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul. Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua,...

Hribi cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2010

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) ) Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita. Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...

Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 8 Iul 2010

Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat  si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand. Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute. Intre timp mixam frisca si stropim merele...

Vinete umplute

In Mancaruri cu carne la 7 Iul 2010

Vinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute). Se taie in doua pe lungime si  li se scobeste miezul care se lasa intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Painea se inmoaie in...

Ficatei de pui la cuptor.

In Pui la 25 Iun 2010

simplu,rapid si gustos. Spalati si curatati de pielita ficateii; ii lasati intr-un castron inmuiati in lapte.(nu e neaparat insa acest lucru ii fragezeste si mai bine) Intr-o craticioara caliti doua cepe care au fost taiate pestisor . (eu pun si putina apa) Cand este inmuiata...

Milch schnitte sau "felii cu lapte"

In Prajituri la 25 Iun 2010

Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare. Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin. Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec. E timpul sa introducem in...

Prajitura cu cirese si caise (tarta)

In Prajituri la 20 Iun 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru...

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

In Dulciuri la 18 Iun 2010

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac). Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou ) Adaugam zaharul vanilat si lasam...

Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2010

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam  acolo..un minut-doua. Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne  ocupam de...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 15 Iun 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa  si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape. Albusurile le mixam spuma....

Frigarui

In Pui la 14 Iun 2010

Pieptul de pui se taie bucatele mici, costita cubulete, ardeiul spalat, la fel. Pe betisoare pentru frigarui se alterneaza bucatele din piept de pui, costita, ardei, rosii cherry taiate in doua, ceapa Se condimenteaza cu sare si piper , se ung cu mustar si se pun pe gratarul incins. Se...

Carnaciori proaspeti la cuptor

In Porc la 14 Iun 2010

Rulam fiecare carnacior in jurul unei rosii cherry  si-l asezam pe un betisor pentru frigarui. Tapetam o tava cu folie de aluminiu si asezam betele cu carnaciori in interior. Intr-un bol amestecam 3-4  linguri ulei cu mierea, sarea si piperul. Cu acest amestec ungem...

Sos alb cu usturoi si nuca

In Sosuri la 14 Iun 2010

Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai...

Dovlecei la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2010

Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul. Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca . Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...

Desert pufos cu vin si capsuni- "desert pufos (ca) Adinuta":)))

In Dulciuri la 7 Iun 2010

Spalati bine capsunile, le scurgeti de apa si le curatati coditele. Le pasati cu o furculita si adaugati zaharul peste ele. Mixati frisca. Peste capsuni adaugati varful de  cutit sare si coaja de lamaie. Gelatina o inmuiati in 2linguri de apa, o lasati 2-3 minute apoi adaugati vinul...

Papagal la tigaie

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2010

Se deschide site-ul bucataras.ro. Veselie, voie buna, gasca faina, retete de nota 10 si hop, apare un papitoi colorat care te innebuneste cu holla, holla, holla; vine repede si-si baga nasu' unde citesti tu, dai sa accesezi ceva si el se baga-n seama promitandu-ti o vara de vis, te urmareste...

Ducesse cu ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2010

Bati bine albusurile  spuma pana se intepenesc in castron Adaugi  zaharul  si zaharul vanilat. Pui apoi faina,  alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor. Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu...

Topchit ca la Moldova

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2010

Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo  ) Într-o tigaie încinsă topiţi untul.  Adăugaţi ouăle bătute. Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă.  Adăugaţi şi codiţele de ceapă...

Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))

In Torturi la 1 Iun 2010

blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul. Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic ....

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 1 Iun 2010

Dulceata de capsuni reteta Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare) Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa. Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de...

Sarmalute si ardei umpluti.

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2010

Carnea o tocăm (dacă o cumpăram gata tocata e şi mai bine:d). Orezul îl spălăm bine şi punem apă peste el doar cât să-l acopere. Îl punem la foc amestecând să nu se prindă, până la evaporarea apei, apoi oprim focul. Adăugăm în el sare, piper şi...

Lapte de pasăre

In Dulciuri la 30 Mai 2010

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura "...

Prajitura cu bombite de branza cu cocos

In Prajituri la 28 Mai 2010

Va spun de la inceput ca m-a cucerit total ! Danut cand a inceput sa manance a spus :sper ca mai ai! :)) Preparare bombite: Se amesteca branza cu nuca de cocos, zaharul si oul. (In reteta Nataliei scrie ca a pus doua galbenusuri , insa, citind comentariile de acolo si de la reteta...

Cartofi frantuzesti (dezorganizati :)))

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2010

Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...

Tort diplomat

In Torturi la 24 Mai 2010

Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.   Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul. Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat. Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă,...

Prăjitură cu gem şi nucă(2)

In Prajituri la 23 Mai 2010

Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă  untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru  a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o...

Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână

In Porc la 19 Mai 2010

răsfoind zilnic blogosfera culinară , îmi fac cu ochiul foarte multe reţete. dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi  delicioasă:  friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu...

Tort aniversar cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 17 Mai 2010

  Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta. Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape. Albusurile le batem spuma cu praful de...

Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni

In Prajituri la 12 Mai 2010

Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata). Introducem in cuptorul preincalzit, aprox 40min la foc mic Mixam bine frisca(vorba...

Ciorba de pui a la grec

In Ciorbe la 11 Mai 2010

carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si...

Afisate 541 - 570 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]