BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:))
Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa.
Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul.
Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua,...
Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )
Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.
Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...
Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand.
Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand.
Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute.
Intre timp mixam frisca si stropim merele...
Vinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute).
Se taie in doua pe lungime si li se scobeste miezul care se lasa intr-o sita la scurs.
Se stoarce bine apoi se toaca marunt.
Painea se inmoaie in...
simplu,rapid si gustos.
Spalati si curatati de pielita ficateii;
ii lasati intr-un castron inmuiati in lapte.(nu e neaparat insa acest lucru ii fragezeste si mai bine)
Intr-o craticioara caliti doua cepe care au fost taiate pestisor .
(eu pun si putina apa)
Cand este inmuiata...
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare.
Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin.
Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec.
E timpul sa introducem in...
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare.
Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac).
Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou )
Adaugam zaharul vanilat si lasam...
Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua.
Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de...
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma....
Pieptul de pui se taie bucatele mici, costita cubulete, ardeiul spalat, la fel.
Pe betisoare pentru frigarui se alterneaza bucatele din piept de pui, costita, ardei, rosii cherry taiate in doua, ceapa
Se condimenteaza cu sare si piper , se ung cu mustar si se pun pe gratarul incins.
Se...
Rulam fiecare carnacior in jurul unei rosii cherry si-l asezam pe un betisor pentru frigarui.
Tapetam o tava cu folie de aluminiu si asezam betele cu carnaciori in interior.
Intr-un bol amestecam 3-4 linguri ulei cu mierea, sarea si piperul.
Cu acest amestec ungem...
Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai...
Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.
Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .
Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...
Spalati bine capsunile, le scurgeti de apa si le curatati coditele.
Le pasati cu o furculita si adaugati zaharul peste ele.
Mixati frisca. Peste capsuni adaugati varful de cutit sare si coaja de lamaie.
Gelatina o inmuiati in 2linguri de apa, o lasati 2-3 minute apoi adaugati vinul...
Se deschide site-ul bucataras.ro.
Veselie, voie buna, gasca faina, retete de nota 10 si hop, apare un papitoi colorat care te innebuneste cu holla, holla, holla; vine repede si-si baga nasu' unde citesti tu, dai sa accesezi ceva si el se baga-n seama promitandu-ti o vara de vis, te urmareste...
Bati bine albusurile spuma pana se intepenesc in castron Adaugi zaharul si zaharul vanilat. Pui apoi faina, alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor. Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu...
Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo )
Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute.
Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă...
blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul.
Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic ....
Dulceata de capsuni reteta
Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare)
Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa.
Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de...
Carnea o tocăm (dacă o cumpăram gata tocata e şi mai bine:d). Orezul îl spălăm bine şi punem apă peste el doar cât să-l acopere. Îl punem la foc amestecând să nu se prindă, până la evaporarea apei, apoi oprim focul. Adăugăm în el sare, piper şi...
Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura "...
Va spun de la inceput ca m-a cucerit total !
Danut cand a inceput sa manance a spus :sper ca mai ai! :))
Preparare bombite:
Se amesteca branza cu nuca de cocos, zaharul si oul. (In reteta Nataliei scrie ca a pus doua galbenusuri , insa, citind comentariile de acolo si de la reteta...
Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare.
Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...
Mixati frişca şi o lasaţi deoparte.
Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul.
Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat.
Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă,...
Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o...
răsfoind zilnic blogosfera culinară , îmi fac cu ochiul foarte multe reţete.
dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta.
Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape.
Albusurile le batem spuma cu praful de...
Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata).
Introducem in cuptorul preincalzit, aprox 40min la foc mic
Mixam bine frisca(vorba...
carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l
dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare
cand sunt toate fierte,se strecoara
in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si...
Chocolate lava
BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa. Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul. Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua,...
Hribi cu smantana
Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) ) Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita. Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...
Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata
Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand. Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute. Intre timp mixam frisca si stropim merele...
Vinete umplute
Vinetele se spala si se se pun la fiert pentru aproximativ 30minute (acum..depinde de vinete, daca-s tinere..ajung si 5-10 minute). Se taie in doua pe lungime si li se scobeste miezul care se lasa intr-o sita la scurs. Se stoarce bine apoi se toaca marunt. Painea se inmoaie in...
Ficatei de pui la cuptor.
simplu,rapid si gustos. Spalati si curatati de pielita ficateii; ii lasati intr-un castron inmuiati in lapte.(nu e neaparat insa acest lucru ii fragezeste si mai bine) Intr-o craticioara caliti doua cepe care au fost taiate pestisor . (eu pun si putina apa) Cand este inmuiata...
Milch schnitte sau "felii cu lapte"
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare. Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin. Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec. E timpul sa introducem in...
Prajitura cu cirese si caise (tarta)
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru...
Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac). Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou ) Adaugam zaharul vanilat si lasam...
Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide
Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua. Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de...
Prajitura cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape. Albusurile le mixam spuma....
Frigarui
Pieptul de pui se taie bucatele mici, costita cubulete, ardeiul spalat, la fel. Pe betisoare pentru frigarui se alterneaza bucatele din piept de pui, costita, ardei, rosii cherry taiate in doua, ceapa Se condimenteaza cu sare si piper , se ung cu mustar si se pun pe gratarul incins. Se...
Carnaciori proaspeti la cuptor
Rulam fiecare carnacior in jurul unei rosii cherry si-l asezam pe un betisor pentru frigarui. Tapetam o tava cu folie de aluminiu si asezam betele cu carnaciori in interior. Intr-un bol amestecam 3-4 linguri ulei cu mierea, sarea si piperul. Cu acest amestec ungem...
Sos alb cu usturoi si nuca
Usturoiul se piseaza bine. Se adauga sarea si putin ulei si se amesteca ca la maioneza. Se adauga nuca macinata apoi se toarna din nou putin cate putin uleiul, mixand pana obtinem un mujdei gros si albicios. Se adauga zaharul, smantana , patrunjel tocat si se amesteca usor. Daca e prea gros , mai...
Dovlecei la cuptor
Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul. Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca . Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...
Desert pufos cu vin si capsuni- "desert pufos (ca) Adinuta":)))
Spalati bine capsunile, le scurgeti de apa si le curatati coditele. Le pasati cu o furculita si adaugati zaharul peste ele. Mixati frisca. Peste capsuni adaugati varful de cutit sare si coaja de lamaie. Gelatina o inmuiati in 2linguri de apa, o lasati 2-3 minute apoi adaugati vinul...
Papagal la tigaie
Se deschide site-ul bucataras.ro. Veselie, voie buna, gasca faina, retete de nota 10 si hop, apare un papitoi colorat care te innebuneste cu holla, holla, holla; vine repede si-si baga nasu' unde citesti tu, dai sa accesezi ceva si el se baga-n seama promitandu-ti o vara de vis, te urmareste...
Ducesse cu ciocolata
Bati bine albusurile spuma pana se intepenesc in castron Adaugi zaharul si zaharul vanilat. Pui apoi faina, alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor. Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu...
Topchit ca la Moldova
Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo ) Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute. Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă...
Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))
blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul. Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic ....
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare) Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa. Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de...
Sarmalute si ardei umpluti.
Carnea o tocăm (dacă o cumpăram gata tocata e şi mai bine:d). Orezul îl spălăm bine şi punem apă peste el doar cât să-l acopere. Îl punem la foc amestecând să nu se prindă, până la evaporarea apei, apoi oprim focul. Adăugăm în el sare, piper şi...
Lapte de pasăre
Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura "...
Prajitura cu bombite de branza cu cocos
Va spun de la inceput ca m-a cucerit total ! Danut cand a inceput sa manance a spus :sper ca mai ai! :)) Preparare bombite: Se amesteca branza cu nuca de cocos, zaharul si oul. (In reteta Nataliei scrie ca a pus doua galbenusuri , insa, citind comentariile de acolo si de la reteta...
Cartofi frantuzesti (dezorganizati :)))
Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...
Tort diplomat
Mixati frişca şi o lasaţi deoparte. Într-un vas amestecaţi făina, ouăle şi zahărul. Adăugaţi apoi, puţin câte puţin, apa, smântâna şi zahărul vanilat. Puneţi pe foc la flacăra mică şi amestecaţi mereu, să nu se prindă,...
Prăjitură cu gem şi nucă(2)
Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o...
Friptură în ulei cu garnitură de ciuperci şi smântână
răsfoind zilnic blogosfera culinară , îmi fac cu ochiul foarte multe reţete. dacă ieri m-am oprit la fasolea scăzută cu cârnăcior, pentru astăzi am ales o combinaţie ce s-a dovedit a fi delicioasă: friptura la cuptor in ulei combinată cu ciuperci cu...
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu apa calduta. Adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa.Va rezulta o crema ca o smantana pufoasa.Faina,cacaoa si praful de copt ,cernute,le adaugam in 3etape. Albusurile le batem spuma cu praful de...
Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron.Adaugam pe rand galbenusurile,esenta,faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata). Introducem in cuptorul preincalzit, aprox 40min la foc mic Mixam bine frisca(vorba...
Ciorba de pui a la grec
carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si...