Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))

de gaby_duceag in Torturi, 1 Iun 2010 | 10371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • o cana faina
  • 4 linguri ulei
  • esenta rom - o lingurita
  • o lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • o cana zahar
  • pentru crema
  • 4 galbenusuri
  • 300 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 3 linguri cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • o esenta rom
  • un plic praf ciocolata calda
  • decor:
  • nuca macinata
  • frisca
  • sirop de zahar ars
  • + un vagonetar :))))
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :)):

blatul:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu zaharul plus un praf de sare . Adaugam apoi pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si la urma uleiul.

Turnam intr-o tava de chec, tapetata cu hartie pentru copt si coacem aprox 40 minute la foc mic .

crema:

Amestecam galbenusurile cu amidonul, ciocolata calda, frisca si cacaoa. Punem la foc mic si amestecam pana la ingrosare. Cat timp se raceste frecam untul spuma cu zaharul si-l adaugam lingura cu lingura peste amestecul racit.

asamblare :

 Din blat taiem o bucatica , care va forma vagonul de marfa :))).Blatul ramas il taiem pe orizontala.

Prima bucata o mai taiem odata pe orizontala.

A doua bucata o taiem pe verticala si cele doua bucati obtinute le taiem odata pe orizontala.

Asezam bucatile cele mai mari, le insiropam si le imbracam in crema.

Celelalte blaturi, mici, le asezam formand cabina locomotivei. Pe fiecare o insiropam si ungem cu crema.

Intre locomotiva si vagon bagam grisine , apoi imbracam totul in crema. Tapetam totul cu nuca macinata apoi ornam cu frisca si biscuiti.

 

TIPS-URI

1

satula de mousseuri, frisca, ciocolata., gelatina..am vrut sa mai incerc si altceva dar clar, nu mai vreau creme :)))), revin la ce am facut sau mai bine mai iau o pauza:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet- trenul tuc ,tuc :))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (153)

Cris2711 1

12.03.2011, 13:11

gabytu daca iti zic ca nu am fost inca niciodata in moldova nu ma crezi ,gatiti atat de bine voi moldovencele nu am vazut Ceahlaul,nici Voronetul si toate locurile minunate si lucrurile minunate care le-ati mostenit planuiesc cu sotul meu ca intr-unul din concediile urmatoare sa vizitam Moldova.o sa ii placa ,pana acum ce a vazut din Romania i-a placut enorm

Zamfira 1

29.06.2012, 09:02

CE DRAGUTZ...IMI PLACE MULT, MULT, MULT.....TUC, TUC, TUC....

T I M E A 1

23.07.2012, 22:04

ce trenulet super!!!! si melodia e faina tare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si dulceata de cirese amare