Bucatile de piept de pui le bateti usor cu ciocanul de carne.
Le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu , unsa cu ulei si le condimentati cu sare, piper si condimente pentru pui (optional).
Ceapa o tocam marunt si o marinam in zeama de lamaie apoi o asezam peste pieptul de pui....
Pe feliile mari de cotlet de porc presarati sare si pier, puneti bucatele mici de unt,oul fiert si rulati. Legati cu sfoara de bucatarie si prajiti rulourile formate intr-o tigaie in uleiul incins. Le scoateti si le asezati intr-o tava , turnati peste ele 150 ml vin si 100 ml apa rece,boabe...
Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat".
Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute.
Din...
pe cat de simplu pe atat de bun:
Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa.
Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....
BLAT: albusurile se bat spuma galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de albusuri batute spuma amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma...
Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute.
Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :))))
Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt.
Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...
Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri)
Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat.
Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute.
Am adaugat o cescuta de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am...
blatul
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacaua . La final incorporam uleiul.
Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm....
Dezosam pulpa si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata.
Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile.
Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea...
Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine.
Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta).
Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai si...
Simplu ca buna ziua:
Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea si am blenduit bine.
Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele si ouale batute putin si zaharul vanilat.
Am amestecat bine (tot cu blenderul) .
Ungem un vas...
Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:))))
Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor pe toate partile.
Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa)
Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa...
Am 3 tavi pentru tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:))))
Asa ca de data asta l-am ales pentru a coace tarta:d.
Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....
Intr-un bol amestecam vinul, uleiul de masline, piperul, foile de dafin, rozmarinul, oregano si usturoiul pisat bine. (nu pishat , chisat:))) )
Spalam bine pulpele , le crestam din loc in loc, le condimentam cu sare si le introducem in marinata. Le ungem bine si dam vasul la frigider pentru 3...
Clatite pufoase reteta
Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor.
Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut.
Incepem sa-l subtiem cu apa minerala.
Punem si...
Incepem cu carnita.
Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina.
Am incins uleiul, am adaugat carnitza si-am rumenit-o frumos pe toate partile. (Intre timp am curatat spuma...
Reteta de preparare a papanasilor
Mai mult decat simplu:
Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.
Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n...
Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.
Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...
Aripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici.
Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce au fiert aproximativ 10-15minute, racim si adaugam usturoiul presat.
Marinata o tunam peste...
Clatite pufoase reteta
Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru 30 min. la rece. Între timp mixăm frişca cu smântâna iar când a căpătat...
Pregatim aluatul pentru tarta :
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...
Blatul.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi.
Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul.
Turnam totul intr-o tava...
Se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga galbenusul si cacaua si se mai amesteca un minut la foc mic.
Se incorporeaza mascarpone si se da amestecul la rece.
Cand incepe sa se intareasca se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se "aduna" formand un sul.
Se strange...
Mai simplu de atat nu se poate!!!
Mixezi bine toate ingredientele.
Formele de briose le ungi cu unt si pesmet. Torni in mod egal din compozitie (ies exact 16 buc), pui deasupra bucatele de ciocolata si bagi la cuptor, la foc mediu, pentru ~30 minute.
Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:)))
Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina.
Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic.
Se @spumuieste@ de cateva ori.
Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o...
Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun.
Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima.
Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp...
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs.
Intr-un bol,batem bine...
Blatul:
Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina.
Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor.
Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam.
Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de...
Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire).
Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat si mascarponele...
Batute de pui
Bucatile de piept de pui le bateti usor cu ciocanul de carne. Le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu , unsa cu ulei si le condimentati cu sare, piper si condimente pentru pui (optional). Ceapa o tocam marunt si o marinam in zeama de lamaie apoi o asezam peste pieptul de pui....
Oua infasurate
Pe feliile mari de cotlet de porc presarati sare si pier, puneti bucatele mici de unt,oul fiert si rulati. Legati cu sfoara de bucatarie si prajiti rulourile formate intr-o tigaie in uleiul incins. Le scoateti si le asezati intr-o tava , turnati peste ele 150 ml vin si 100 ml apa rece,boabe...
Turtite cu chimen
Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat". Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute. Din...
Pastai cu smantana
pe cat de simplu pe atat de bun: Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa. Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....
Prajitura cu branza de vaci si visine
BLAT: albusurile se bat spuma galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de albusuri batute spuma amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma...
Tarta cu branza, piept de pui si conopida
Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute. Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :)))) Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt. Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...
Placinta taraneasca
Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri) Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat. Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute. Am adaugat o cescuta de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am...
Tort choux a la creme
blatul Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cacaua . La final incorporam uleiul. Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm....
Tocanita de miel
Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata. Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea...
Compot de struguri negri
Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine. Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta). Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai si...
Budinca
Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele si ouale batute putin si zaharul vanilat. Am amestecat bine (tot cu blenderul) . Ungem un vas...
Pilaf cu pui
Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:)))) Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor pe toate partile. Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa) Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa...
Tarta cu branza , sarata (by medi )
Am 3 tavi pentru tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:)))) Asa ca de data asta l-am ales pentru a coace tarta:d. Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....
Pulpe de pui marinate, pe pat de legume (by medi)
Intr-un bol amestecam vinul, uleiul de masline, piperul, foile de dafin, rozmarinul, oregano si usturoiul pisat bine. (nu pishat , chisat:))) ) Spalam bine pulpele , le crestam din loc in loc, le condimentam cu sare si le introducem in marinata. Le ungem bine si dam vasul la frigider pentru 3...
Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca
Clatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut. Incepem sa-l subtiem cu apa minerala. Punem si...
Escalop de porc cu ciuperci
Incepem cu carnita. Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina. Am incins uleiul, am adaugat carnitza si-am rumenit-o frumos pe toate partile. (Intre timp am curatat spuma...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Mai mult decat simplu: Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare. Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n...
Tarta cu peste
Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta. Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...
Aripioare crocante, marinate
Aripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici. Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce au fiert aproximativ 10-15minute, racim si adaugam usturoiul presat. Marinata o tunam peste...
Clatite pufoase reteta cu cacao umplute cu friscă
Clatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru 30 min. la rece. Între timp mixăm frişca cu smântâna iar când a căpătat...
Tarta cu carne si ciuperci
Pregatim aluatul pentru tarta : Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat. Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...
Tarta cu nectarine
Blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi. Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul. Turnam totul intr-o tava...
Trufe cu ciocolata
Se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga galbenusul si cacaua si se mai amesteca un minut la foc mic. Se incorporeaza mascarpone si se da amestecul la rece. Cand incepe sa se intareasca se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se "aduna" formand un sul. Se strange...
Briose cu ciocolata
Mai simplu de atat nu se poate!!! Mixezi bine toate ingredientele. Formele de briose le ungi cu unt si pesmet. Torni in mod egal din compozitie (ies exact 16 buc), pui deasupra bucatele de ciocolata si bagi la cuptor, la foc mediu, pentru ~30 minute.
Dulceata de afine.
Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:))) Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina. Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic. Se @spumuieste@ de cateva ori. Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o...
Miel fiert in jantuit
Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si portionat, inclusiv capul, ficatul, inima. Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate...
Amandine
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp...
Budinca de creier
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs. Intr-un bol,batem bine...
Tort
Blatul: Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina. Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor. Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam. Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de...
Guguluf marmorat cu mascarpone
Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire). Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat si mascarponele...