gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Batute de pui

In Pui la 17 Oct 2010

Bucatile de piept de pui le bateti usor cu ciocanul de carne. Le asezati intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu , unsa cu ulei si le condimentati cu sare, piper si condimente pentru pui (optional). Ceapa o tocam marunt si o marinam in zeama de lamaie apoi o asezam peste pieptul de pui....

Oua infasurate

In Porc la 17 Oct 2010

Pe feliile mari de cotlet de porc presarati sare si pier, puneti bucatele mici de unt,oul fiert si rulati. Legati cu sfoara de bucatarie si prajiti rulourile formate intr-o tigaie in uleiul incins. Le scoateti si le asezati intr-o tava , turnati peste ele 150 ml vin si 100 ml apa rece,boabe...

Turtite cu chimen

In Piine la 15 Oct 2010

Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar, chimen si apa calda adaugata putin cate putin . La urma adaugam uleiul si framantam aluatul 5 minute. Trebuie sa va iasa un aluat nici tare dar nici moale, sa fie usor de "modelat". Acoperim vasul si lasam la dospit 30-45minute. Din...

Pastai cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

pe cat de simplu pe atat de bun: Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa. Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi  catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....

Prajitura cu branza de vaci si visine

In Prajituri la 13 Oct 2010

BLAT: albusurile se bat spuma galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de albusuri batute spuma amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma...

Tarta cu branza, piept de pui si conopida

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2010

Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute. Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :)))) Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt. Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...

Placinta taraneasca

In Porc la 5 Oct 2010

Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri) Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat. Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute. Am adaugat o cescuta  de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa si rosiile decojite iar usuroiul l-am...

Tort choux a la creme

In Torturi la 4 Oct 2010

blatul Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si  cacaua . La final incorporam uleiul. Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm....

Tocanita de miel

In Oaie la 1 Oct 2010

Dezosam pulpa si o taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem 4-5 linguri de ulei in care punem usturoiul taiat felioare si ceapa tocata. Calim doua minute dupa care adaugam cubuletele de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam vinul si lasam la foc moderat pana la evaporarea...

Compot de struguri negri

In Sirop / Compot la 30 Sep 2010

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine. Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta). Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai  si...

Budinca

In Dulciuri la 29 Sep 2010

Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea  si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele  si ouale  batute putin si zaharul vanilat. Am amestecat bine (tot cu blenderul) . Ungem un vas...

Pilaf cu pui

In Pui la 29 Sep 2010

Se incinge uleiul intr-un ceaun de..de..ati ghicit:)), de tuci:)))) Se adauga bucatile de pui si se rumenesc usor  pe toate partile. Se adauga 3 cani apa (la pilaf se pune intotdeauna o parte orez , trei parti apa) Cand a dat in clocot se curata spuma si se adauga legumele : ceapa...

Tarta cu branza , sarata (by medi )

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2010

Am 3 tavi pentru  tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:)))) Asa ca de data asta l-am ales pentru  a coace tarta:d. Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....

Pulpe de pui marinate, pe pat de legume (by medi)

In Pui la 22 Sep 2010

Intr-un bol amestecam vinul, uleiul de masline, piperul, foile de dafin, rozmarinul, oregano si usturoiul pisat bine. (nu pishat , chisat:))) ) Spalam bine pulpele , le crestam din loc in loc, le condimentam cu sare si le introducem in marinata. Le ungem bine si dam vasul la frigider pentru 3...

Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca

In Dulciuri la 8 Sep 2010

Clatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut. Incepem sa-l subtiem cu apa minerala. Punem si...

Escalop de porc cu ciuperci

In Porc la 8 Sep 2010

Incepem cu carnita. Ar fi trebuit s-o tai felii, dar pentru ca voiam sa se faca repede, am preferat s-o tai cubulete. Am condimentat-o usor cu sare si piper si am dat-o prin faina. Am incins uleiul, am adaugat carnitza si-am rumenit-o frumos pe toate partile. (Intre timp am curatat spuma...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 1 Sep 2010

Reteta de preparare a papanasilor Mai mult decat simplu: Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare. Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n...

Tarta cu peste

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta. Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...

Aripioare crocante, marinate

In Pui la 18 Aug 2010

Aripioarele de pui le spalam bine , le curatam perii si la taiem bucati mai mici. Punem la fiert 1,5 kg apa in care adaugam mierea, sare dupa gust, piperul, foile de dafin si tarhonul. Dupe ce au fiert aproximativ 10-15minute, racim si adaugam usturoiul presat. Marinata o tunam peste...

Clatite pufoase reteta cu cacao umplute cu friscă

In Dulciuri la 18 Aug 2010

Clatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru 30 min. la rece. Între timp mixăm frişca cu smântâna iar când a căpătat...

Tarta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Pregatim aluatul pentru tarta : Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat. Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...

Tarta cu nectarine

In Prajituri la 12 Aug 2010

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi. Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul. Turnam totul intr-o tava...

Trufe cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga galbenusul si cacaua si se mai amesteca un minut la foc mic. Se incorporeaza mascarpone si se da amestecul la rece. Cand incepe sa se intareasca se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se "aduna" formand un sul. Se strange...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Mai simplu de atat nu se poate!!! Mixezi bine toate ingredientele. Formele de briose le ungi cu unt si pesmet. Torni in mod egal din compozitie (ies exact 16 buc), pui deasupra bucatele de ciocolata si bagi la cuptor, la foc mediu, pentru ~30 minute.

Dulceata de afine.

In Conserve la 2 Aug 2010

Afinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:))) Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina. Impreuna cu un kg de zahar se pun la fiert, la foc mic. Se @spumuieste@ de cateva ori. Se fierbe la foc mic, mic si dupa aprox. o...

Miel fiert in jantuit

In Supe/Ciorbe la 2 Aug 2010

Cioba asta-i buna numa' la stana. Dijba o faceti acasa, ca nu-i facuta pe chirosteie(nu d-alea de pus pe cap:)) ) , in ceaun. Se pune intr-un ceaun mare mielul spalat bine si  portionat, inclusiv capul, ficatul, inima. Se fierbe bine(nu pot zice la foc potrivit:)), ca depinde cate...

Amandine

In Prajituri la 25 Iul 2010

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp...

Budinca de creier

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2010

Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le  lasam la scurs. Intr-un bol,batem bine...

Tort

In Torturi la 22 Iul 2010

Blatul: Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina. Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor. Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam. Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de...

Guguluf marmorat cu mascarpone

In Prajituri la 13 Iul 2010

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire). Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat  si mascarponele...

Afisate 511 - 540 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]