.Până azi n-am pus nicio reţetă banală pe site(zic eu :d), însă ce mie-mi poate parea banal, pentru un începător poate fi chiar greu :)). Nu ştiu cum îi ziceţi voi, dar eu de când eram copil la mama (cănd eram flăcău la mama,tare bine mai era, aveam o gagică grasă ,care ma iubea ;))) ) sub denumirea asta ştiu acest amestec rapid, bun, sănatos, care nu îngraşă deloc =))).Ana cica-i omletă că are ouă multe =)))), dar dacă eu iarna n-am caş şi urdă, prospete, inseamnă că nu fac omletă?:))))))
Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo )
Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute.
Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă tocate.
(ar fi trebuit să le călesc uşor la început dar am uitat)
Le lasaţi cam 2-3 minute apoi amestecaţi uşor fărmând cu furculiţa cuburile de brânză.
Mai lasaţi 2-3 minute ,învârtiţi uşor, iar cănd vedeţi caşul întinzîndu-se frumos în tigaie ,opriţi focul.
Serviţi cu mămăliguţă şi cârnăcior prăjit.
Nu are ea în tigaie un aspect comercial de nota 10, dar nici nu m-am straduit. E atât de bun încât e prea mult sa fie si frumos.:)))