Reteta preluata de la Bucatarul maniac, doar ca eu am facut adaptarile necesare. Si asa nu le-a convenit :))), d-apoi daca nu puneam carne si branza. Imi mananca zilele gasca asta a mea:)))
Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.
Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .
Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si restul ingredientelor si se calesc aprox 10 minute. Se adauga sare, piper, rozmarin (eu am pus putin). In reteta bucatarului scria si patrunjel dar eu nu am pus.
Cu amestecul acesta umplem jumatatile de dovleac si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Asezam deasupra rosiile si cateva masline.
Acum..nu stiu eu cate grade la ora prinde cuptorul maniacului :))) ca la el scria ca le bagam 10 min la cuptor, dar la mine in 10 minute nici macar nu apuca sa se incalzeasca;))) asa ca eu le-am lasat la cuptor 1 ora si 30 minute. Inainte cu 20 min de final am plasat deasupra bucati de cas proaspat.