Dulceata de capsuni reteta Vad ca-i sezonul, se cauta, se intreaba :))) asa ca pun si eu reteta dupa care am facut dulceata anul trecut. Inca mai am doua borcane ; s-a pastrat excelent.
Dulceata de capsuni reteta
Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte de curatare)
Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de apa.
Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de pe lingura, pe o farfurie si trebuie sa arate ca o perluta sau intr-un paharel cu apa, picatura sa nu se imprastie).
Am adaugat capsunile, am inchis focul, am acoperit si am lasat o ora.
Am pus apoi iar la foc si am lasat flacara la mic, am adunat mereu spuma formata, pana ce siropul a fost legat (verificat prin proba amintita).
Am adaugat zeama de la o lamaie, doua linguri de rom, menta si am inchis focul.
Dupa 15 minute am turnat in borcanelele curate si am pus capacele. (la desfacere se va auzi un clik).
Se pastreaza in camara.
Spor la treaba!
1
In general nu pun asa mult zahar, asta depinde de capsuni, cat de coapte si dulci sunt.
2
Am facut si gem dar n-am scris reteta, n-am poze; o voi face anul acesta iar