gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Pui Stroganoff

In Pui la 11 Mai 2010

Ceapa o tocam si-o calim intr-o lingura de unt,aprox. 10minute Pieptul de pui il taiem cubulete si-l frigem in untul topit.Adaugam sare si piper. Amestecam vinul cu pasta de tomate si mustarul si le adaugam peste ceapa. Punem si pieptul de pui,amestecam usor si fierbem la foc...

Cheesecake

In Prajituri la 10 Mai 2010

blatul Amestecam untul cu biscuitii macinati si cacaoa. Intindem uniform acest amestec intr-o forma cu peretii detasabili, presand bine cu mana umplutura Mixam branza de vaci.Adaugam frisca lichida mixand in continuare apoi incorporam si ouale impreuna cu amidonul diluat in sucul...

Shaorma

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2010

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare. O lasam 30min la dospit. Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine. Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei. Varza o tocam fin,ca pentru salata si o...

Prajitura cu gem si nuci

In Prajituri la 4 Mai 2010

untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic) peste aluat se intinde un strat...

Branzoaice

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2010

se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor) se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura aprox 300gr branza de vaci,100gr...

Parfe in trei culori

In Dulciuri la 28 Apr 2010

Se separa gabenusurile de albusuri Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:)) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul Frisca se mixeaza pana capata  consistenta In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa 1. zaharul vanilat+1/3...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2010

-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper ochii-cuisoare mustatile-fire de marar  

Tort cu crema capuccino

In Torturi la 23 Apr 2010

blatul separam albusurile de galbenusuri albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul adaugat treptat incorporam galbenusurile adaugam in ploaie faina cernuta. cacaoa si la urma uleiul amestecam usor coacem intr-o forma de tort 25",la foc mic,40min (a crescut...

Tort copii - "hai la plimbare"

In Torturi la 22 Apr 2010

blat: separam albusurile de galbenusuri untul il frecam spuma cu zaharul adaugam galbenusurile usor batute ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in  amestecul cu unt apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu...

Prajitura cu mure

In Prajituri la 18 Apr 2010

blatul: se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min(depinde de cuptor) crema:...

Gogosi cu inghetata

In Dulciuri la 14 Apr 2010

intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat se adauga apa atat cat sa obtineti un aluat ferm pe care-l lasati la dospit aprox 40-50min pe blatul de lucru presarat...

Piept de pui in stil milanez

In Pui la 14 Apr 2010

dezosati pieptul de pui incat sa obtineti doua bucati intregi de piept pe care le sectionati intr-o laterala obtinand doua "buzunarele" le umpleti cu  rosie, feta si busuioc condimentati cu sare si piper,le dati apoi prin pesmet si  le introduceti la cuptor intr-o tava...

Diverse... la gratar

In Mancaruri cu carne la 11 Apr 2010

carnea de porc,vita,pieptul de pui,se taie de marimi potrivite (mai groase decat snitelele)si se condimenteaza doar cu sare si piper gratarul se incinge,se "curata"cu o bucata de slaninuta apoi se aseaza carnita dupa ce s-a facut pe-o parte se toarna peste,putina bere,se mai lasa 10minute...

Tort Kodrit Kadir

In Torturi la 11 Apr 2010

Blatul:  un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie Intr-un vas...

Tocanita de ardei copti

In Mancaruri de post la 9 Apr 2010

ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 9 Apr 2010

  anunt important: ))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect   -se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina se lasa pana-si...

Tarta cu mere

In Dulciuri la 8 Apr 2010

 am batut spuma 5albusuri cu doua plicuri de zahar vanilat am adaugat usor galbenusurile frecate cu zaharul,apoi 5linguri de faina amestecate cu 1/2 lingurita praf de copt am bagat la cuptor aproximativ 20-25min ntre timp am preparat o budinca 2oua cu doua linguri de zahar si...

Rulada turceasca(2)

In Dulciuri la 8 Apr 2010

Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita, se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot (aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina ,amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  Va rezulta o budinca cu o consistenta destul de...

Salata de boeuf

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

    --maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine,apoi se adauga in fir subtire uleiul ramas,zeama de...

Garnitura de cartofi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2010

Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul unei ligurite scobim miezul pe care-l amestecam cu urda, morcovul fiert dat pe razatoare, codite de...

Ciuperci cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2010

Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se lasa la racit, se scurg bine de ulei si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust...

Cosulete dulci

In Prajituri la 4 Apr 2010

Cosuletele -amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la frigider pt 10minute impartim aluatul in 36 bilute fiecare biluta o introducem in forma unsa cu...

Rulada din piept de pui tocat

In Pui la 3 Apr 2010

toate ingredientele (cu exceptia laptelui si zeama de lamaie)se amesteca rezulta o pasta molicica si lipicioasa cu mainile date prin faina,se ia din compozitie formandu-se rulade(eu am facut3)care se prajesc intr-o tigaie in care am pus unt si ulei cand sunt frumos rumenite ,se adauga...

Oua rosii

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2010

ouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza) intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita. separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua plicuri vopsea praf,(desi pe plic scrie 1:P)si se lasa sa fiarba dupa ce ouale au fiert aprox 10-15min...

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 2 Apr 2010

se bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie se toarna amestecul caldut  peste ouale batute, se amesteca se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt crema obtinuta se introduce la frigider.eu am facut-o in timp...

Salata de vinete,cu ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 2 Feb 2010

pe un fund de lemn tocati bine vinetele coapte(eu folosesc cutit tot din lemn,inoxul le innegreste) intr-un bol amestecati vinetele cu ulei exact ca la maioneza,putin cate putin adaugati apoi usturoiul pisat, ardeii tocati marunt si sare dupa gust a iesit minunata copiilor le-a placut...

Chec cu branza de vaci

In Prajituri la 2 Feb 2010

Se cerne faina. Se amesteca cu amidonul, sarea si bicarbonatul stins cu otet. Separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec. Apoi se adauga untul topit Se adauga putin cate putin din amestec, peste faina, Apoi branza de vaci, amestecand cu o...

Mini rulade (reteta turceasca)

In Prajituri la 31 Ian 2010

laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata....

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 31 Ian 2010

se taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor ) cand a dat in clocot se adauga ceapa si se fierbe aprox 15-20min se scoate la scurs intr-o...

Afisate 571 - 600 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]