Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2010 | 7065 vizualizari

 

Nu de mult am descoperit blogul Cristinei Mazilu ( http://chez.mazilique.ro/), datorita unui interviu din paginile lui Papabun; curiozitatea m-a dus pe blogul ei s-am gasit numai retete una si una. Niciodata nu m-a tentat nicio reteta de pateu, dar ce am gasit pe paginuta ei, m-a facut sa incerc aceasta reteta si ii multumesc mult. Nu va pot zce cum au papat copiii.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficat pui
  • 100 ml smantana
  • 100 gr stafide
  • 100 ml  vin alb
  • 2-3 catei usturoi
  • busuioc
  • 60 gr unt
  • sare
  • piper
  • putina boia de ardei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide:

Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam  acolo..un minut-doua.

Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne  ocupam de stafide, pe care le punem intr-o cescuta, le acoperim cu vinul si le dam la microunde sau le punem  la foc mic intr-un ibric.

Le lasi pana se umfla.

Ficatelul il pui in cana de la blender sau la robot si mixezi bine cu tot ce mai era in tigaie.

Adaugi apoi smantana si vreo 3 linguri din vinul de la stafide, sare, piper, boia si pasezi pana obtii o pasta fina.

Va iesi o compozitie molicica dar nu te speria, se va intari perfect dupa ce o dai la frigider.

pentru un aspect frumos am urmat in continuare pasii prezentati de Cristina.

Am tapetat o cescuta cu folie alimentara, am asezat cateva stafide iar apoi am pus pasta de ficatei.

Am dat-o la frigider si am rasturnat-o a doua zi.

E de mirat c-am avut rabdare, nu?:))

asta pentru ca ne-a ramas destul sa papam :d.

Personal..cred ca l-as face chiar mai condimentat si daca as papa numai eu as amesteca si stafidele in pasta, E DEMENTIAL GUSTUL,  dar copii nu le accepta :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Sylia, chiar e .tot Cristina zicea ca se pastreaza 2 zile la frigider si o luna in congelator. Noi am papat seara (cu exceptia sotului care nu se impaca cu ficatelul) si dimineata a zis Mona (desi papase foarte bine) :iaaar de asta? )

gaby_duceag 1

20.06.2010, 19:57

Bunica , chiar ca-s pupaciosi .multumesc

epurasha2bb 1

20.06.2010, 20:07

Sylvia si eu sut tare curioasa de dulceata aia de ceapa de care zici cu pate foie gras!abia astept amanunte!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
OUA UMPLUTE 2